houtbouw-hiemstra-blog-tuintrends-2021

De vijf tuintrends van 2021

De overgang van winter naar lente kan bijna niet abrupter zijn dan dit jaar. De winterperiode van de afgelopen weken maakt nu plaats voor echt lenteachtig weer. Tijd om alvast te oriënteren op een mooie tuin voor in het voorjaar. Dit jaar zijn er ook een aantal nieuwe trends voor de tuin bijgekomen. Wij zetten de tuintrends van 2021 graag voor u op een rijtje!

Tuinkantoor als werkplek in de tuin

Door corona is de buitenleven belangrijker geworden dan ooit. Covid-19 heeft er onder meer voor gezorgd dat een fijne thuis(werk)plek topprioriteit is geworden. Heeft u in huis geen ruimte om rustig en geconcentreerd te werken? Een houten tuinkantoor biedt mogelijk de oplossing: creëer een kantoor of atelier aan huis. Bij Houtbouw Hiemstra Twijzel B.V. heeft u de mogelijkheid om een houten tuinkantoor, tuinhuis of berging te laten ontwerpen en produceren.

Natuurlijke vormen en elementen

Tuinen met strakke vormen verdwijnen steeds vaker uit tuinen en maken plaats voor meer organische vormen, bijvoorbeeld ronde vormen. Hierdoor krijgt uw tuin een natuurlijke en speelse vorm. Het grootste voordeel van het aanleggen van een organische tuin is dat u de natuur haar gang kan laten gaan. Dit zorgt er tevens voor dat u een bijdrage levert aan een schonere en groenere tuin.

Milieuvriendelijke tuinen

In de tuintrends van vorig jaar stonden klimaat adaptieve en duurzame tuinen centraal: een tuin met veel groen, duurzame materialen en circulaire oplossingen. Deze tuintrend zal in 2021 ook doorgezet worden. Steeds meer mensen willen een ecologische tuin (ecotuin) en ontdekken de diverse mogelijkheden hiervan. Bijvoorbeeld het zo min mogelijk gebruik maken van bestrijdingsmiddelen en het installeren van een regenton (watermanagement).

Zonnepanelen op een garage of schuurdak

Heeft u een garage of een schuur met een plat dak? Dan is het mogelijk om op deze constructie zonnepanelen te plaatsen. Wilt u uw bijgebouw een groene uitstraling geven? Dan is het plaatsen van sedumcassettes (mos matten) een mogelijkheid om een groendak te realiseren. Lees meer over het verduurzamen van uw tuinhuis of berging.

Zwemvijvers zijn populair

Zwemvijvers zijn sterk in opmars en dat is helemaal niet zo vreemd. De zwemvijver is namelijk een perfecte mix tussen een natuurlijk element in uw tuin en een eigen zwembad. Zo kunt u tijdens warme zomerdagen een verfrissende duik hierin nemen. In de zwemvijver worden geen chemicaliën gebruikt om het water helder te houden: het zwemwater is puur natuur.

Meer genieten van het buitenleven

Welke tuintrend trekt u het meeste aan of ziet u graag terug in uw tuin? Laat het ons weten! Houtbouw Hiemstra Twijzel B.V. is al meer dan 50 jaar de houtbouwspecialist die passende oplossingen biedt voor houten tuinhuisjes, bergingen en andere houtenconstructies. Neem contact met ons op om de diverse mogelijkheden te bespreken.

tuinkantoor-bouwen-houtbouw-hiemstra-twijzel