tuintrends_2020_houtbouw_hiemstra_houtconstructies

De tuintrends van 2020

Heeft u voor komend voorjaar inspiratie nodig voor de tuin? Het is nooit te vroeg om vooruit te blikken naar de tuintrends van het komende jaar. In onze nieuwste blog blikken wij vooruit op de tuintrends van 2020 en lichten we zes tuintrends toe die u in uw tuin kunt toepassen.

Elk moment in de tuin

Bent u een grote tuinliefhebber? Dan kan het zonde zijn om bij slechte weersomstandigheden binnen te moeten zitten. Met een tuinhuis of tuinoverkapping kunt het gehele jaar genieten van uw tuin. Met de juiste tuinverlichting kunt u ook in de late avonduren langer buiten blijven.

Natuurlijke materialen

In 2020 worden steeds meer natuurlijke materialen, zoals hout, stenen en bamboe, gebruikt in de tuin. Van een prachtig looppad van natuursteen tot een schutting van bamboe: deze materialen geven van nature een rustgevend gevoel. De kleuren bruin, grijs en groen gaan we veel zien in de tuin het komende jaar.

Felle en vrolijke kleuren

Naast de natuurlijke materialen en kleuren zien we ook een kleurrijke trend opkomen. Steeds meer kleurrijke elementen, zoals felgekleurde bloemen en vrolijke kleurcombinaties, zullen worden toegepast in de tuin.

Tweedehands is tijdloos

De komende jaar groeit de behoefte aan het efficiënter gebruik maken van materialen en meubels. We zien steeds vaker prachtige tweedehands meubelen en bloempotten die een authentieke uitstraling aan de tuin geven. Vaak zijn tuinmeubels ook tijdloos.

Houtcomposiet en tuinhuis

Afgelopen jaar zagen wij houtcomposiet als opkomend materiaal. In 2020 zien we het toepassen van dit nieuwe materiaal steeds vaker terug in de tuin. Ook wordt tuinhout steeds vaker gebruikt om een robuuste schuur of terrasvloer van te maken.

Leeftijdsvriendelijk en klimaatbestendig

Een duurzame tuin komt in bijna alle tuintrends naar voren. Een tuin waarin rekening wordt gehouden met mogelijke veranderingen is populair, zoals gezinsuitbreiding. Steeds meer mensen kiezen voor een kindvriendelijke tuin waarin gras en tegels van rubber worden verwerkt.

Hopelijk hebben wij u genoeg inspiratie gegeven voor het komende jaar. Met kleine aanpassingen lijkt uw tuin weer als nieuw. Welke van de bovenstaande trends gaat u komend seizoen doorvoeren in uw tuin?

tuin_trends_2020