blog_cover_ tuinhuizen_2020

Een tuinhuis voor verschillende doeleinden

De komende winter heeft u tijd om na te denken of een tuinhuis wellicht een aanvulling is in uw tuin. Meestal dient een tuinhuis als opslagruimte om tuinmeubelen op te bergen. Een houten tuinhuis kan naast opberghok ook voor andere doeleinden worden gebruikt. In onze nieuwste blog lichten wij deze uit.

Gastenverblijf

Een tuinhuis kan functioneren als bijgebouw of gastenverblijf. Wellicht heeft u ooit wel eens gedroomd van een eigen bed & breakfast. Een tuinhuis is ook geschikt wanneer u ruimte dient te creëren om uw eigen ouders in huis te nemen. Hierdoor behoudt u uw privacy maar heeft u ook uw familie en/of vrienden dichtbij. Ten slotte kunt u in een tuinhuis ook een loungeset plaatsen waarop u kunt relaxen.

Flexwerken in de tuin

De laatste jaren is thuiswerken steeds populairder geworden. Steeds meer dertigplussers kiezen ervoor om één of meerdere dagen te werken vanuit huis. Wanneer u besluit thuis te werken, is een ruimte waarin u rustig kunt werken essentieel: aan de eettafel is dit haast onmogelijk. Een tuinhuis (“tuinkantoor”) dat ingericht wordt als een thuiswerkplek kan een rustige werkomgeving vormen. Ook kunt u ervoor kiezen om uw bedrijf, bijvoorbeeld een coaching praktijk of hondentrimsalon, te vestigen in een houten tuinhuis of berging.

Verlengstuk van uw woning

Steeds vaker kiezen mensen voor een houten tuinhuis die dienst als een tuinkamer: een verlengstuk van de eigen woning. Met een geïsoleerd tuinhuis kunt u een extra woonkamer creëren die dichtbij de natuur staat.

Opberghok of rommelhok

De meeste mensen kiezen voor een tuinhuis om hun tuingereedschap, meubelen of andere spullen op te bergen. De seizoensgebonden artikelen zoals tuinmeubelen dienen in de winter gestald te worden. Een garage, schuur of tuinhuis zijn veelal een geschikte opslaglocatie.

Droomt u al van een eigen houten tuinhuis? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag bij het tot stand komen van uw toekomstige tuinhuis.

houtbouw-hiemstra_tuinhuis_blog_2019