tuinkantoor-bouwen-houtbouw-hiemstra-twijzel

Uw eigen tuinkantoor bouwen?

Bent u dit jaar op zoek naar een betere werk-privé balans? Of ziet u uw zelf wel werken in een modern tuinkantoor? Een tuinhuis, berging of schuur kan omgetoverd worden tot een prachtige werkplaats waarin u het maximale uit het thuiswerken kunt halen. In onze nieuwste blog vertellen wij meer over tuinkantoren.

Voordelen van thuiswerken

Thuiswerken is het nieuwe ‘normaal’ geworden. Het afgelopen jaar zagen wij een duidelijk stijging in de vraag naar een eigen kantoor aan huis of in de tuin. Door het verplicht thuis moeten werken ziet men vaker de voordelen van thuiswerken in, bijvoorbeeld niet meer in de file staan in de ochtend en/of avond en het productiever zijn op een dag doordat men zich beter kan concentreren.

Tuinhuis als kantoor inrichten

Door ruimtegebrek is het voor te stellen dat niet iedereen een kantoor in huis kan creëren. Ook het werken aan de keukentafel kan voor sommige rumoerig zijn. Een houten tuinhuis, berging of recreatiewoning inrichten als tuinkantoor biedt uitkomst in deze situaties. Ook wanneer u een eigen zaak aan huis wilt, bijvoorbeeld hondentrimsalon of kapsalon, is een tuinkantoor ideaal. Ook kunt u het tuinkantoor inrichten als extra opslag-, fitness- of hobbyruimte. Lees hier meer over het inrichten van een thuiswerkplek.

Wat is precies een tuinkantoor?

Een tuinkantoor is een bijgebouw aan het huis vast of losstaand dat gebruikt wordt om vanuit thuis te werken. In een tuinkantoor heeft u alle ruimte om in een sfeervolle en rustige omgeving u te concentreren op uw werkzaamheden. Bij het bouwen van een (houten) tuinkantoor kunt op de volgende aspecten letten:

  1. De juiste wanddikte in verband met de isolatie;
  2. Het zorgen voor een goede ventilatie (ventilatieroosters of ramen);
  3. Stevige fundering, bijvoorbeeld in de vorm van terrastegels of een betonvloer.

Vergunning nodig voor een tuinkantoor?

Voor het plaatsen van een tuinkantoor heeft u in principe geen vergunning nodig. Wij adviseren altijd om een navraag te doen bij uw gemeente of er voor uw beoogde tuinkantoor een vergunning nodig is, dit kan namelijk nog wel per gemeente verschillen.

Specialist in tuinkantoren

Wilt u een tuinkantoor laten bouwen en voortaan vanuit huis werken? Houtbouw Hiemstra Twijzel B.V. is al jaren actief in de wereld van houtbouwconstructies. De afgelopen 50 jaar hebben wij diverse tuinhuizen, schuren en recreatiewoningen mogen leveren. Bekijk gerust ons ruime aanbod op onze website of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ook voor een tuinkantoor op maat kunt u bij ons terecht!