Genieten van de winter met een houten overkapping

Met een houten overkapping kunt u het gehele jaar door genieten van uw tuin. Onder een overkapping is het al snel een paar graden warmer dan in de frisse buitenlicht. In onze nieuwste blog lichten wij een aantal ideeën uit om in de winter te genieten van het buitenleven.

Soorten houten overkappingen

Er zijn verschillende soorten overkappingen. Belangrijk is dat u kiest voor een overkapping die bij uw wensen en/of stijl past. Houdt u van knus en gezelligheid? Dan is een overkapping met beschutting iets voor u. Dit is een overkapping die gedeeltelijk dicht is aan de zijkanten. Houdt u meer van een stoere stijl? Dan is juist een kapschuur wellicht iets voor u. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar een (maatwerk) houten overkapping.

Heeft u al een houten overkapping? Met de volgende ideeën kunt u uw overkapping winterklaar maken.

Warme plek voor de koudste dagen

Met een dikke winterjas onder de overkapping zitten is misschien niet heel uitnodigend tijdens koude winterdagen. Verwarmingselementen mogen dan ook zeker niet ontbreken. Om onder alle (winterse) omstandigheden te kunnen blijven genieten van een overkapping kunt u overwegen om een terrasheater, houtkachel of vuurkorf te plaatsen.

Extra sfeer in uw tuin

Overkappingen maken het niet alleen mogelijk om met koudere temperaturen te genieten van uw tuin, maar u creëert ook extra sfeer. Van een hippe winterbar tot een rustiek chalet: door een stijlvolle loungeset neer te zetten zorgt u gelijk voor een gezellige woonkamer, maar dan buiten. Met sfeervolle decoratie, verlichting (lampionnen), fleece dekentjes en kaarsen zorgt u voor een aangename sfeer onder de overkapping.

Staat de jacuzzi al klaar?

Wie droomt er niet van een jacuzzi in de tui om helemaal tot rust komen? Het plaatsen van een jacuzzi is een makkelijke manier om voor warmte en welness te zorgen. Deze jacuzzi kan dan ook zeker geplaatst worden onder een overkapping zodat u het gehele jaar door er gebruik van kan maken.

Houten overkapping laten plaatsen?

Wilt u het gehele jaar door genieten van de buitenlucht? Houtbouw Hiemstra Twijzel B.V. adviseert u graag over de diverse mogelijkheden van een houten overkapping. Onze overkappingen worden gemaakt van hoge kwaliteit materialen, waardoor u jarenlang plezier heeft van uw houtconstructie. Wij hebben jarenlange ervaring in het bouwen van maatwerk overkappingen, bergingen en schuren. Neem gerust contact met ons op!