houtbouw-hiemstra-blog-duurzaam-tuinhuis

Duurzaam tuinhuis, schuur of berging realiseren?

Duurzaamheid speelt de laatste jaren steeds een grotere rol, ook bij het ontwikkelen van houtbouwconstructies. Wij ontwikkelen al meer dan 50 jaar stijlvolle tuinhuizen, schuren en bergingen van duurzaam hout. Er zijn genoeg andere acties te ondernemen die u helpen bij het verduurzamen van uw tuinhuis of berging. Houtbouw Hiemstra Twijzel inspireert u graag in onze nieuwste blog!

  1. Zonnepanelen op een tuinhuis

Zonnepanelen willen gebruiken als stroomvoorziening? Het is mogelijk om zonnepanelen te installeren op het dak van een tuinhuis of berging, zowel op een platdak als zadeldak. Het dakoppervlak is in vergelijking met een woonhuis wel kleiner, waardoor er minder ruimte is voor het plaatsen van zonnepanelen. Na het plaatsen kan het tuinhuis of elektrische (tuin)apparaten voorzien worden van eigen opgewekte stroom. Het plaatsen van zonnepanelen is een goede en duurzame investering op de lange termijn en vraagt weinig onderhoud.

  1. Dubbel glas voor uw ramen en kozijnen

Wij adviseren u om uw houten tuinhuis of verblijfsruimte te voorzien van ramen met dubbel glas. Dit verhoogt namelijk de isolatiewaarde van de houtbouwconstructie en vermindert het de kans op tocht of lawaai. Daarnaast heeft u minder stookkosten en verhoogt het de waarde van de constructie.

  1. Het onderhoud van hout

Hout is een natuurproduct en is hierdoor erg gevoelig voor weeromstandigheden zoals regen en zon. In vochtige periodes kan het hout uitzetten en in droge periodes juist krimpen. Bij veel zonlicht kan onbehandeld hout verkleuren. Kortom, het is van belang om het hout goed te verzorgen om een langere levensduur te realiseren. Lees meer over het behandelen van hout.

Duurzame houtbouwconstructie laten bouwen

Geïnteresseerd in een houten tuinhuis of andere houtbouwconstructie die duurzaam is? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij adviseren en ontwerpen graag uw duurzame houtbouwconstructie.

zonnepanelen_op_tuinhuis