Genieten van de lente in een tuinhuis!

De lente is eindelijke begonnen, wat betekent dat we volop kunnen genieten van de buitenlucht. Een goede plek om van uw tuin te genieten is vanuit een tuinhuis; een verlengstuk van uw huis en tuin! Hieronder lichten wij de vier populairste tuinhuizen uit die wij in ons assortiment hebben.

1: Tuinhuis met veranda

Het is mogelijk om onze “standaard” tuinhuis uit te breiden met een veranda. De veranda wordt op dezelfde vloerhoogte als het tuinhuis geplaatst. De veranda wordt bevestigd met houten balken; dit benadrukt de karakteristieke eigenschap van het tuinhuisje. Met de houten veranda kunt u hele gehele jaar overdekt genieten van de natuur.

2: Tuinhuis met hoekdeuren

Houtbouw Hiemstra ontwerpt en produceert naast rechthoekige ook piramide-hoekige tuinhuizen. Dit zijn tuinhuizen met vijf of zes hoeken en een dak in een vorm van een piramide (ook wel een puntluifel of dakpunt genoemd). Dit type tuinhuis heeft veel overeenkomsten met een prieel.     

Lees ook onze blog over 5 redenen om een prieeltje in uw tuin te hebben

3: Tuinhuis met overstek

Bent u opzoek naar een tuinhuis met een overkapping maar zonder een veranda? Dan is een tuinhuis met overstek uw ideale tuinhuis. Dit type tuinhuis heeft een overkapping aan de voorkant maar geen (houten)ondergrond. Onder de overkapping is genoeg ruimte om spullen te plaatsen of te schuilen als er slechte weersomstandigheden optreden!

4: Tuinhuis met plat dak

Bent u liefhebber van modern en strak? Mensen kiezen steeds vaker voor een tuinhuis met een plat dak. Met het functionele dak krijgt het tuinhuis een moderne uitstraling en levert daarnaast meer bergruimte op. Het platte dak kan ook een groendak worden. Er kan gekozen worden om hier vetplanten of een grassoort op te plaatsen. Heerlijk groen!

Houten bergingen

Het standaard type tuinhuis met plat dak neemt weinig ruimte in beslag en past daardoor in iedere tuin.

Houtbouw Hiemstra beschikt over een groot assortiment tuinhuizen, maar het is het ook mogelijk een tuinhuis op maat te ontwikkelen. We ontwerpen graag uw droom tuinhuis zodat u nog jarenlang kunt genieten van uw tuinhuis en tuin! Bekijk het gehele assortiment tuinhuizen.