4 tips om je tuin zomerklaar te maken

1. Bestrating en tuinmeubelen

Met behulp van een hogedrukreiniger is het mogelijk om grote oppervlaktes te reinigen. Het verwijderen van groene aanslag op een oprit, stoep of terras is binnen no-time klaar. De tuinmeubelen en loungesets, die de gehele winter op zolder lagen, kunnen na de winter weer een onderhoudsbeurt gebruiken. Van hout- tot aan kunststofmeubelen: allen hebben een eigen behandeling nodig. Er zijn verschillende schoonmaakmiddelen die speciaal bedoeld zijn voor bepaalde materialen

2. Grasmaaien, bemesten en bijzaaien

Beschik je over een tuin met gras? Dan is het de hoogste tijd om het gras te maaien. Een kleine gazon kan met een handgrasmaaier gemaaid worden. Beschik je over een groter gazon? Een zitmaaier of robotmaaier zijn mogelijkheden om het groter aan te pakken. Elk jaar is het bovendien nodig om het gras extra voeding te geven: dit kan door het te bemesten en/of bij te zaaien.

3. Onkruid en snoeien

Onkruid wieden is niet altijd de leukste klus in de tuin, maar je komt er niet onder uit. Met handschoenen kun je veel onkruid er zelf al uittrekken. Met een schoffel of met borstels verwijder je gemakkelijk het standvastige onkruid. Een heg heeft ook verzorging nodig: met een heggenschaar is deze klus snel geklaard.

4. Opgeruimd staat netjes

De tuin is nu klaar voor de zomer, nu alleen nog de puntjes op de i zetten. De stoep aan vegen en de laatste bladeren opharken. Ten slotte de plantenbakken vullen met de mooiste zomerbloeiers zoals fuchsia, sundaville of verbena.

Als de tuin weer helemaal zomerklaar is, is het tijd om te ontspannen. Natuurlijk maak je de tuin compleet met een tuinhuis of terrasoverkapping van Houtbouw Hiemstra. Laat de zomer maar komen!