Houten recreatiehuisjes

Zomers genieten in een houten recreatiehuisje

Het is bijna zomervakantie, wat betekent dat we graag onze koffers pakken en willen genieten van de zomer. Heeft u de afgelopen tijd een stuk grond kunnen bemachtigen op een ware droomlocatie en bent u op zoek naar een houten recreatiehuisje? Houtbouw Hiemstra produceert verschillende soorten houten vakantieverblijven. In deze nieuwste blog van Houtbouw Hiemstra bespreken wij de drie populairste recreatiehuisjes!

1 Recreatiehuisje vierkant met platdak

Het is mogelijk om een vierkante recreatiehuisjes te laten ontwerpen met een platdak. Het platte dak zorgt voor meer leefbare woonruimte in tegenstelling tot een punt dak. Tegenwoordig is het isoleren van platte daken makkelijker geworden waardoor er geen sauna-effect ontstaat. Ook kan er op een platdak zonnepanelen worden geplaatst. Deze kunnen eenvoudig in de perfecte hellingshoek worden bevestigd. Op deze manier draagt het platdak bij aan een duurzaam vakantieverblijf.

Vierkant recreatiehuisje

2 Recreatiehuisje met overstek

Een overhangend gedeelte van het dak bij het vakantiehuisje is ook een optie bij Houtbouw Hiemstra. Deze overstek maakt het mogelijk dat het regenwater naar een regenpijp wordt geleid. De dakoverstek biedt daarnaast ook extra schaduw waardoor er minder zonlicht naar binnen kan schijnen. Tip: in de zomermaanden (maar zeker ook gedurende de wintermaanden) kunt u met sfeerverlichting deze overstek knus maken.

Recreatiehuisje met overstek

3 Recreatiehuisje met hekjes

Ten slotte ontwikkelt Houtbouw Hiemstra houten recreatiehuisjes met hekjes aan de voorzijde en zijkant. De hekjes zorgen voor een traditionele en authentieke uitstraling. Het type vakantiehuisje heeft een Scandinavisch uiterlijk en de hekjes kunnen in sommige vallen een gevoel van veiligheid bieden.

Houten recreatiehuisje met hekjes

Ziet u uw ideale vakantiehuisje al voor u? Bij Houtbouw Hiemstra is het mogelijk om huisjes in verschillende grootte, stijlen en gebruiksdoelen te laten ontwerpen. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen en voorkeuren. Wij adviseren u dan ook graag over de diverse mogelijkheden.