Wat je allemaal kunt maken met hout… voor in de tuin!

Ben je een grote doe-het-zelver die graag met zijn of haar handen bezig is? Met een natuurproduct als hout kun je creatieve accessoires maken die je in jouw tuin kunt plaatsen, bijvoorbeeld eigengemaakte tuinmeubels. Wij zijn van mening dat naast de houten tuinhuizen, bergingen en terrasoverkappingen er nog genoeg ruimte is voor meer hout in je tuin. Hieronder geven wij jou inspiratie voor DIY projecten met hout.

Tuinmeubels

Ben je een liefhebber van een stoer interieur? Met steigerhout maak je zelf robuuste en natuurlijke tuinmeubels. Steigerhout is één van de meest geschikte houtsoorten om tuinmeubels van te maken. Dit hout is geschikt voor buitengebruik, bijvoorbeeld voor stoelen en tafels, loungesets of kasten en is bestand tegen water en andere weersomstandigheden.

Houten laadplateaus zijn daarnaast ook geschikt materiaal om tuinmeubels van te maken. Aan de hand van pallets maak je eenvoudig een bijpassende (salon)tafel. Pallets zijn daarnaast ook geschikt als wanddecoratie.

Bloembakken

Heb je veel losse bloempotten in je tuin of op balkon? Bloembakken van hout zijn een sfeervolle toevoeging aan jouw tuin. Houten plantenbakken kun je maken van onder meer eikenhout of vurenhout. Het is ook mogelijk een houtenbak te maken waarin je je eigen gekweekte kruiden in zet. Door het plaatsen van meerdere objecten van hout in combinatie met planten oogt je balkon veel natuurlijker. 

Vogelhuisjes

Wat is er nou leuker dan een eigen houten vogelhuis in elkaar te zetten met je (klein)kinderen. Een simpel vogelvoerderhuisje kan iedereen in elkaar zetten. Het soort hout maakt op zich niet uit: je kunt overgebleven hout recyclen om daar een vogelhuis van te maken. Deze kleine accessoire maakt je tuin altijd diervriendelijker.