5 redenen om een prieeltje in uw tuin te hebben

Met een houten prieel brengt u snel sfeer in uw tuin. De priëlen waren in de negentiende eeuw vaak te vinden in gigantische tuinen van bijvoorbeeld landhuizen. In Engeland werden vroeger de prieeltjes gebruikt om daar een kop thee te drinken. Tegenwoordig worden er nog steeds hele mooie prieeltjes van hout gemaakt. Twijfelt u nog om een prieeltje in uw tuin te plaatsen, wij geven hieronder vijf redenen om dit zeker te doen.

Reden 1: Een tweede woonkamer

Met een prieeltje bouwt u een tweede woonkamer midden in uw tuin. In dit type tuinhuis kunt u heerlijk genieten van de tuin. Met een tafel en een aantal stoelen creëert u een tweede leefomgeving. Ook kan de prieel ingericht worden als een kweekkas waar u groenten of kruiden verbouwd. Een prieel is uiterst geschikt voor grote maar ook kleine tuinen.

Reden 2: Klassiek en romantische

Een prieeltje in de tuin zorgt meteen voor een klassieke maar tegelijk ook een romantische sfeer. Op het oog ziet een prieel er meteen knus en gezellig uit. De meeste prieeltjes beschikken over een rieten dak wat een warm gevoel op kan wekken.

Reden 3: Genieten van de natuur

Een (half) open prieel in de tuin zorgt ervoor dat u zich midden in de natuur begeeft. In een prieel kunt u rustig in de schaduw zitten en uitrusten. Daarnaast is het mogelijk om te genieten van alle vogels en andere diertjes in uw tuin. Zeker ook een aanrader als u een fervent vogelspotter of dierenliefhebber bent!

Reden 4: Aziatische uitstraling

De vaak achthoekige huisjes zijn geschikt voor Aziatische en tropische tuinen. In Japanse tuinen worden vaak zeshoekige priëlen rondom een vijver met vissen of koikarpers gebouwd.

Reden 5: Najaar en winter

In het najaar en in de winter kunt u langer buiten zitten door de beschutting. De prieel beschermt u tegen koude en natte weersomstandigheden. Ten slotte is het mogelijk om een klein kacheltje te plaatsen om meer warmte te creëren.

Bekijk hier de mogelijkheden voor prieelen.

Genoeg reden om met een prieel te genieten van uw tuin. Houtbouw Hiemstra beschikt over een breed assortiment aan (houten) prieeltjes. Wij leveren ze in verschillende maten, stijlen en gebruiksdoelen.