De tuintrends voor 2018

Het voorjaar is bijna aangebroken en dat betekent dat uw tuin helemaal klaar moet zijn om er vanouds weer van te kunnen genieten. Hieronder worden de laatste tuintrends van 2018 gepresenteerd waardoor u inspiratie op kunt doen voor uw tuin. Met een kleine metamorfose kan uw tuin al weer klaar zijn voor het voorjaar!

Trend 1: Botanische tuin

Wat is nu eigenlijk een botanische stijl? Botanische stijl is een rustige stijl die te maken heeft met plantkunde. De stijl biedt een natuurlijke en pure sfeerbeleving met rustige en natuurlijke kleuren. Bij de botanische stijl moet u denken aan groene accenten zoals planten en bladeren. Ook blank hout, beton, marmer en industriële materialen horen thuis in deze stijl.

Botanische prints zien we in 2018 steeds vaker terug op meubelaccessoires, zoals tuin- en sierkussen.

Trend 2: Hout, hout en hout!

Komende jaar zien we steeds meer houtwerk in verschillende tuinen. Veel overkappingen, schuren en tuinhuizen worden opgebouwd tot een relaxplek. Dikke houten balken in combinatie met de authentieke houtkleuren zorgt ervoor dat uw tuin een robuuste uitstraling krijgt. Het eikenhout, bestand tegen weer en wind, maakt in 2018 zijn comeback.

Bekijk hier de mogelijkheden voor tuinhuizen en houten schuren.

Trend 3: Natuurlijke materialen

Het gebruik van veel planten en natuurstenen in de tuin is ook een trend die we weer terugzien. In 2018 gaan we meer beplanting in de tuin spotten. De trends modern en strak worden komend jaar steeds meer losgelaten waardoor er meer plaats gemaakt wordt voor gezelligheid. Een voorbeeld hiervan is een tuin vol planten en bloemen, gecombineerd met natuurstenen.

Het is niet de bedoeling dat de tuin een onoverzichtelijke jungle wordt met alleen maar groen, dus een klein beetje structuur is geen overbodige luxe met behulp van bestrating.

Trend 4: Speelplaatsen voor jong en oud

In 2018 gaan we meer speelplaatsen voor jong en oud zien. Naast de traditionele kinderschommel komen steeds meer speelelementen voor tieners en volwassenen in de tuin zoals een tafeltennis-tafel, een zwembad of zelfs een jacuzzi. Een overkapping is dan natuurlijk handig voor als er dan toch een paar druppels uit de hemel vallen.

Trend 5: Een grotere eetgedeelte

In de zomer wil iedereen het liefst buiten eten: heerlijk genieten van een barbecue in uw tuin of een mooi tuinfeest. De eetgedeeltes worden het komende jaar uitgebreider, bijvoorbeeld door het plaatsen van een terrasoverkapping. In Nederland kan de zomer nog wel eens tegenvallen, maar met een overkapping kunt u het gehele jaar onbezorgd genieten van de tuin. Ook een buitenkeuken en ‘man cave’ gaan we in 2018 steeds vaker terug zien in de tuin.

Bekijk hier de mogelijkheden voor terrasoverkappingen.

Welke tuintrend trekt u het meeste aan? Of welke tuintrend ziet u graag terug in uw tuin? Laat het ons weten!