Een houten schuilstal voor jouw schapen

Een houten schuilstal voor schapen en paarden

Een houten schuilstal is zeker geen overbodige luxe voor je paarden, schappen of andere dieren. Een schuilhok dient als een comfortabele schuilplek voor zowel overdag als s ’nachts. Jouw dieren moeten tegen de felle zon, wind en onweer ergens kunnen schuilen. Wij leggen in onze nieuwste blog uit wat de voordelen zijn van een houten schuilstal.

Beschutting voor dieren

Vrijwel alle dieren houden van de frisse buitenlucht, alleen werkt het Nederlandse weer niet altijd mee. Hierom is een houten schuilstal een perfecte oplossing. Een schuilstal biedt de benodigde beschutting tegen regen, wind, kou, zonlicht, hitte en insecten. Je kunt het vergelijken met een open buitenstal waarbij pony’s, schapen en alpaca’s onderdak kunnen zoeken en uitrusten na een lange dag in de wei.

Veiligheid en duurzaamheid

Veiligheid van de dieren staat voorop gedurende het proces rondom het ontwerpen van schuilstallen. Verder worden de houten schuren gemaakt van duurzaam hout. De houtsoorten waaruit gekozen kan worden zijn onder andere vuren rabat, grenen rabat en lariks rabat. Door de eenvoudige constructie kan de schuilstal overal worden geplaatst en eventueel kan de stal verplaatst worden als het gras gemaaid dient te worden. Ook kunnen wij op een later moment de huidige stal uitbreiden in het geval er later behoefte is aan meer ruimte of dat de groep dieren groter is geworden.

Robuuste uitstraling

Een ander kenmerk van een schuilstal is zijn robuuste uitstraling met verfijnde afwerkingen. Dit zorgt voor een prachtig geheel waar jouw dieren door weer en wind graag in wil verblijven. Wij bieden standaard schuilstallen aan, maar je kunt ook kiezen voor een moderne uitstraling door middel van een platdak. Al onze schuren zijn volledig naar wens aanpasbaar.

Houten schuur naar jouw smaak

Ben je op zoek naar een houten onderdak of overkapping voor jouw paarden, schapen of alpaca’s? Voor een op maat gemaakte schuur kan jij terecht bij Houtbouw Hiemstra Twijzel B.V. Wij zijn al meer dan 50 jaar een gespecialiseerd bedrijf in houtbouwconstructies. Wij kunnen een kapschuur bijvoorbeeld ook combineren met een paardenbox. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag!

houten stal voor paarden