Een houten kerstboom saai? Echt niet!

Een houten kerstboom saai? Echt niet!

Als Mariah Carey weer door de boxen schalt dan weet je dat het bijna tijd is om je kerstverlichting van zolder, en uit de knoop te gaan halen, want de kerstdagen komen er weer aan! Laat dit jaar de kerstbomen eens lekker in het bos staan en kies eens voor een mooie, minimalistische houten kerstboom. Als jij denkt dat dit saai is helpen wij je graag uit de droom met deze redenen om voor een houten kerstboom te gaan dit jaar.

De houten kerstboom past in ieder interieur

Een groot voordeel van een houten kerstboom is dat hij in werkelijk elke woonstijl goed tot zijn recht komt. Of je nu een landelijk interieur hebt, een romantische woonstijl, strak industrieel of minimalistisch, modern, lekker fris en Scandinavisch; de houten kerstboom komt heel goed tot zijn recht, oogt juist smaakvol, knus en trendy. Waar een echte kerstboom in een strak en modern of minimalistisch design juist wat uit de toon valt is de houten kerstboom hier juist helemaal op zijn plek. Maar ook in een landelijke woonstijl kan de houten kerstboom het heel goed doen, vooral wanneer je de kerstdecoraties en accessoires gebruikt om nog meer sfeer toe te voegen aan de boom. Uiteraard is goede kerstverlichting hierbij een absolute must.

Een houten kerstboom neemt maar weinig ruimte in

Iedereen die wel eens een inschattingsfoutje heeft gemaakt bij het uitkiezen van een kerstboom weet dat een te grote boom in een te kleine ruimte een flinke uitdaging kan opleveren. Een houten kerstboom neemt veel minder ruimte in dan een echte kerstboom, en is qua vorm wel vergelijkbaar, maar veel makkelijker weg te zetten. Waar een kerstboom toch meestal vrij breed is in het midden en aan de onderkant kun je bij een houten kerstboom ook voor een smalle kerstboomvorm kiezen. Ideaal voor kleine of smalle woonkamers. Een houten kerstboom laat zich bovendien ook makkelijker in een hoekje zetten.

Een houten kerstboom geeft geen rommel

Als je van stofzuigen houdt moet je een echte kerstboom in huis halen. Want het levert nogal een troep op. Eerst wanneer je hem uit kiest en naar huis vervoert. Ook al doen ze er meestal zo’n handig netje omheen, je ontkomt er toch niet aan dat er een lading dennennaalden in je achterbak belandt. En als je hem eenmaal op zijn plek hebt staan kun je de stofzuiger ook wel tevoorschijn halen. Maar het allerergste is het natuurlijk wanneer de kerstboom het huis weer uit moet. Hoe slim je het ook aanpakt, uiteindelijk vind je een spoor van naalden terug waar je met de kerstboom langs bent geweest. Ook wanneer je voor een kunstkerstboom kiest is het vaak nog een hele uitdaging om hem weer uit elkaar en in de doos te krijgen. De houten kerstboom is lekker minimalistisch en neem maar heel weinig ruimte in, waardoor je hem zonder veel moeite een plekje geeft op zolder. En heb je hem weer nodig dan staat hij binnen enkele minuten. Zonder dat je de stofzuiger ook maar hoeft aan te raken.

Je kunt een houten kerstboom ook zelf maken

Als je een houten kerstboom koopt heb je natuurlijk al een echt pronkstuk in huis tijdens kerst, maar wil je nou echt iets unieks dan is een houten kerstboom ook best eenvoudig zelf te maken. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is creativiteit, een hamer en spijkers of schroeven en natuurlijk mooi hout om jouw eigen ontworpen houten kerstboom mee te maken. De kerstboom vorm is makkelijk na te maken en het leukste is natuurlijk om zelf iets te bedenken. Maar als je dat niet wil dan zijn er tal van handige DIY filmpjes te vinden op internet om inspiratie op te doen. Heb je geen zin om de mouwen op te stropen dan is een design houten kerstboom uiteraard een fijne oplossing.

De houten kerstboom gaat lang mee

Waar een echte kerstboom na verloop van tijd toch echt het leven laat, en ook een kunstkerstboom op een gegeven moment echt aan vervanging toe is, kun je met een houten kerstboom prima een heel mensenleven doen, en waarschijnlijk nog wel langer. Net zoals vroeger de kerstballen en piek van generatie op generatie werd doorgegeven kun je dat ook doen met de houten kerstboom. Op die manier creëer je vanzelf dat nostalgische gevoel bij een houten kerstboom waar veel mensen nu nog zo graag aan willen vasthouden met de echte kerstboom. Want laten we eerlijk zijn, duurzaam is zo’n echte kerstboom natuurlijk niet. Vooral jongere generaties begrijpen heel goed dat we een omslag moeten maken als we onze aarde leefbaar willen houden en dat dit betekent dat je soms dingen moet veranderen. Hoe duurzaam jouw houten kerstboom is hangt wel een beetje af van de houtsoort waar hij van gemaakt is.

De houten kerstboom past in ieder interieur