Een tuinhuis uitbreiden tot: dit zijn de opties

Een tuinhuis uitbreiden tot: dit zijn de opties

Wist je dat een houten tuinhuis op meerdere manieren ingezet kan worden? Een tuinhuis is een houtbouwconstructie die vaak dient als extra opbergruimte voor fietsen, tuinmeubelen of andere spullen. Gelukkig zijn er nog meer mogelijkheden hoe je je tuinhuis kunt inrichten. In onze nieuwste blog inspireren wij je graag!

Maak een kantoor van je tuinhuis

Door de coronapandemie is het thuiswerken populair geworden. Ook zal dit de komende jaren aan gaan houden tot in zekere mate. De meeste mensen hebben destijds een aparte werkplek ingericht binnenshuis, waaronder in een slaapkamer of aan de keukentafel. Om een goede balans tussen werk en privé te creëren, is een tuinhuis dat dient als kantoor een oplossing. Door jouw tuinhuis in te richten als kantoor kan je na een drukke dag de laptop dichtslaan en de deur achter je dicht trekken. Dit creëert gelijk ook meer rust.

Een tuinhuis omtoveren tot een ‘foute’ kroeg

Heb je een grote vriendengroep? Een tuinhuis kan ook ingericht worden als een gezellige bar. Hierdoor creëer je meer privacy, doordat dit niet binnenshuis wordt gedaan. De gezamenlijke ruimte kan je aankleden met een dartbord, pooltafel en een goed gevulde koelkast. Met een goede muziekinstallatie maak je de ruimte helemaal af.

Extra slaapplek inrichten

Een tuinhuis is vaak een kleine ruimte, maar als je je tuinhuis isoleert kan het uitstekend dienen als extra logeer- en/of slaapkamer. Het tuinhuis is in te richten als knus plekje om je gasten een mooi verblijf te bieden. Zeker wanneer er onverwachts iemand wilt slapen, kan dit uitkomst bieden. Controleer wel eerst bij jouw gemeente of dit in jouw geval kan en mag.

Voor de handige mensen een hobbykamer

Een tuinhuis kan ook dienen als werkplek om meubels te maken, spullen te repareren en/of je gereedschap neer te zetten. Voor de meeste mannen is een speciale ruimte wenselijk om lekker bezig te gaan. Een hobbykamer kan ook dienen als ontspanningsruimte om te schilderen of yoga te beoefenen. Voor de kinderen is een speciale game-kamer supergaaf.

Een multifocale tuinhuis

De komende herfst en winter kan je nadenken of een houten tuinhuis een toevoeging kan zijn voor jouw tuin. Een tuinhuis kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden: van een opslagruimte tot een luxe buitenhuis. Houtbouw Hiemstra Twijzel B.V. helpt je graag bij het verwezenlijken van jouw (maatwerk) tuinhuis. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Vul ons contactformulier in of bel naar 0511 – 54 29 00.

Tuinhuis met rode dakpannen