hier let je op bij het bouwen van een schuur

Hier let je op bij het bouwen van een schuur

Loop jij al een tijdje met het idee om een schuur te gaan bouwen? Dan is het goed rekening te houden met een aantal zaken. Kies je voor een schuur puur ter opslag met het formaat van bijvoorbeeld een blokhut of tuinhuisje, dan hoef je hier doorgaans geen vergunning voor aan te vragen. Toch kan het verstandig zijn om eventueel een expert te raadplegen, want het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn, dat achteraf blijkt, dat jij je niet volledig aan de regels hebt gehouden. Kies je ervoor om je schuur zelf te gaan bouwen, dan zijn er een aantal zaken van essentieel belang om zowel de kwaliteit en veiligheid van de schuur te kunnen waarborgen, maar ook de regels rondom het bouwen hiervan.

Zelf aan de slag

Kies je ervoor zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een schuur, dan ben je absoluut niet de enige. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om zelf een schuur te bouwen. Vooral wanneer je kiest voor het bouwen van een houten schuur, dan is het voor de meesten nog wel te doen. Hout is doorgaans een stuk eenvoudiger te handelen, dan wanneer je aan de slag gaat met stenen. Ieder project begint uiteraard met een plan, dit geldt voor zowel een huis, als voor een schuur. Je brengt je wensen in kaart, bepaald het budget en maakt daarna een tekening. Wellicht ben je afhankelijk van een kredietverstrekker. Het is dan verstandig, alvorens je alles in gang gaat zetten, kijkt of geld lenen een optie is. Zo voorkom je, dat je achteraf een hoop onnodige kosten maakt.

Vergunning aanvragen

In de meeste gevallen zal het niet aan de orde zijn een vergunning aan te vragen, maar het is wel verstandig vooraf een vergunningcheck te doen. Het is namelijk in iedere gemeente verschillend aan welke eisen en richtlijnen je moet voldoen voor de bouw van een schuur, tuinhuis of overkapping. Ondanks dat het volledig op je eigen grond is, kan het zo zijn dat je voor bepaalde projecten wel degelijk in het bezit dient te zijn van een vergunning. Afhankelijk van de grootte, maar ook de plek van je schuur, is het belangrijk te achterhalen of een vergunning wel of niet nodig is. Je kunt je immers voorstellen, dat wanneer je een schuur bouwt, met dezelfde hoogte als de nok van het dak, je hier enkele vraagtekens bij kunt stellen of dit vergunningsvrij mag.

Uitbesteden

Zelf niet zo handig? Dan kan het verstandig zijn het hele project uit handen te geven. Samen met een bedrijf kun jij je wensen op tafel leggen, zodat jullie samen kunnen kijken wat de mogelijkheden allemaal zijn. Wellicht zijn er wel dingen, waar je zelf nog helemaal niet zo snel aan had gedacht. Qua kosten zal het doorgaans een stuk hoger uitvallen, maar dan ben je wel voorzien van een schuur die volledig is gebouwd naar eigen wens. Doordat het bouwen van een schuur maatwerk is, is een schuur kopen niet zomaar binnen enkele dagen geregeld. Stem dit dus van te voren goed af, want het is een serieus project.

garage berging met tuinkamer
Garage berging en tuinkamer geplaatst in Harich