houtbouw hiemstra blog over houten schuur

Waar op letten bij het kopen van een schuur

Bent u van plan om het komende jaar een houten schuur te laten plaatsen in uw achtertuin? Een houten schuur is een constructie die bedoeld is om uw spullen daarin op te bergen. De meeste schuren zijn voorzien van grote deuren, zodat u gemakkelijk uw gereedschap of fietsen naar binnen en buiten kunt verplaatsen. In onze nieuwste blog geven wij een aantal tips waar u rekening mee dient te houden bij het kopen van een houten schuur.

Afmeting van de houten schuur

De keuze is reuze als het gaat om houten schuren. Allereerst raden wij u aan om te bepalen welke afmetingen gewenst zijn. Denk hierbij na over hoeveel ruimte er nodig is om uw gereedschap, haardhout en/of tuinmeubelen op te slaan. Wanneer u een werkbank wilt vestigen in de schuur, dient u rekening te houden met ruimte en daglicht. Wanneer u van plan bent om te gaan klussen in de schuur, is het creëren van daglicht door middel van ramen of een deur met glas een aandachtspunt.

Daarnaast zien wij ook vaak dat mensen graag een garagedeur in de schuur willen voor het parkeren van fietsen, motor of een oldtimer. Hierdoor kunt u gemakkelijk uw spullen in en uit de schuur halen.

Houten schuur met overkapping of carport

Door een schuur met een overkapping te bouwen maakt u het mogelijk om het gehele jaar van uw tuin te genieten. Als het zonnetje er is kunt u lekker genieten van de buitenlucht en anders beschut met een openhaard of dikke trui. Verder kan aan de houten schuur ook een carport worden gevestigd zodat uw auto beschermd is tegen de felle zon en ijsvrij is tijdens de wintermaanden.

Bouwvergunning aanvragen

In de meeste gevallen zal het aanvragen van een vergunning niet nodig zijn, maar het is wel verstandig om dit voor de zekerheid te controleren bij uw gemeenten. Het is namelijk in iedere gemeente verschillend aan welke eisen en richtlijnen u moet voldoen voor de bouw van een houten schuur, tuinhuis of berging.

Specialist in maatwerk schuren

In ons assortiment vindt u enorm veel modellen met ieder een unieke uitstraling: van klein tot groot en van modern tot klassiek. Daarnaast is Houtbouw Hiemstra Twijzel B.V. gespecialiseerd in maatwerk houtbouwconstructies. Wij leveren een maatwerk houten schuur op die aan uw wensen voldoet. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of bezoek onze outdoor showroom in Twijzel (Friesland).