realisatie garage met tuinkamer

Realisatie houten garage met tuinkamer

In Niekerk heeft Houtbouw Hiemstra Twijzel B.V. een houten garage met tuinkamer en berging gerealiseerd. De opdrachtgever, familie De Vries, is onder de indruk van het eindresultaat. “Er is niets waar wij niet tevreden over zijn.”

Houten garage met tuinkamer en berging

De familie De Vries woont in een dubbel geschakelde woonboerderij in Niekerk, die gedeeld wordt met opa en oma. De houten garage met tuinkamer en berging moest op de plaats komen van een oud tuinhuisje. Op advies van een dorpsgenoot kwamen ze bij Geert van der Velde van Houtbouw Hiemstra terecht. De opdrachtgevers zijn heel tevreden over het uitstekende advies van Geert. “Als eerste hebben wij bijvoorbeeld de fundering doorgesproken”, vertelt zoon Eise Tonnis (20). “We hadden gehoord dat borstvering heel geschikt was. ‘Alles is mogelijk’, zei Geert tegen ons, ‘maar borstvering kost 25.000 euro meer. Zodoende hebben wij toch voor een hardhouten ringbalk gekozen.”

Buitenwanden isoleren

Hij noemt nog een tweede voorbeeld: “Geert vroeg of we de buitenwanden wilde isoleren. Uiteindelijk hebben wij op zijn advies besloten om dit niet te doen. Dat heeft te maken met de functie van het gebouw en het feit dat het extra dikke hout sowieso al voor een goede isolatie zorgt.:

Snelle plaatsing

Verder prijst Eise Tonnis de uitstekende mentaliteit van de werknemers. “De mannen hebben geen negen tot mentaliteit. Toen ze op vrijdagmiddag klaar waren, zag oma nog wat hout liggen. ‘Kunnen jullie hiervan een balustrade maken om het plateau van de trap?’, vroeg ze. De mannen hadden kunnen zeggen dat het niet in de offerte staat, maar dat deden ze niet. Ze vonden het geen enkel probleem.”

Tevreden over het eindresultaat

De familie De Vries is heel tevreden over het eindresultaat. “Ik kan niets noemen dat niet goed is. Met de realisatie is een flinke investering gemoeid. Dan is het heel belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is. En dat was er zeker!”

1. Aanvoer van materiaal. 2. Opzetten van de wanden. 3. Opzetten zolderverdieping. 4. Aanbrengen spant en gordingen.

realisatie van een houten garage met tuinkamer in stappen
Houten berging met carport in Niekerk

Advertorial in Friesland Post, april 2022.