Kleine tuin met overkapping

Een overkapping in een kleine tuin

In een grote tuin is vaak de uitdaging om te komen tot een eenheid en deze gezellig te maken. Een kleine tuin daarentegen heeft weer hele andere uitdagingen, zoals “hoe zorg je ervoor dat de tuin niet te vol staat”. Ook is het vaak de vraag of het plaatsen van een houten overkapping of veranda mogelijk is.

Kleinere houtenconstructie plaatsen

Een tuin hoeft niet altijd groot te zijn voor een mooi buitenverblijf. Ook in een kleinere tuin is het mogelijk om een houtenconstructie te plaatsen die van toegevoegde waarde is. De indeling van zowel de tuin als de constructie is erg belangrijk om rekening mee te houden. Bij een kleinere tuin is het verstandig om slechts één onderdeel alle visuele aandacht op te laten eisen. Voor de rust en balans is een open constructie, waaronder een overkapping zonder wanden, een mooi voorbeeld voor een praktische aanvulling in een tuin met beperkte ruimte.

Afwerking in een kleinere tuin

Niet alleen de veranda of overkapping, maar ook de indeling van de rest van de tuin is belangrijk. Voor de beleving is het gebruik van groene accenten belangrijk om zo te komen tot een natuurlijke uitstraling. Een gazon is vaak niet zo goed idee, omdat een gazon toch een wat groter stuk oppervlakte nodig heeft om goed tot zijn recht te komen. In plaats van een stuk gras kan je ook kijken naar siergras, varens, een kleine boom of een mooi pad naar bijvoorbeeld een tuinhuis of berging.

Houtenconstructie in alle maten

Bij Houtbouw Hiemstra Twijzel B.V. bieden wij houten tuinhuizen, bergingen en overkappingen aan in diverse maten. De mogelijkheden zijn bij ons ontelbaar. Wat je ook kiest: iedere constructie is van hoge kwaliteit. Heb je na het lezen van deze blog vragen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0511-542900.