houtbouw-hiemstra-blog-gastenverblijf

Houten gastenverblijf bouwen in de tuin?

Beschikt u over een grote achtertuin en denkt u erover na om een gastenverblijf van hout te laten bouwen? Natuurlijk wilt u uw familie, vrienden of kennis een prettig verblijf geven, maar houdt u ook van uw eigen privé? Door het plaatsen van een houten gastenverblijf kan dit worden gerealiseerd. In onze nieuwste blog lichten wij redenen uit waarom u een houten gastenverblijf dient te laten bouwen. Logeren in de achtertuin, wie wil dat nou niet?

Gastenverblijf voor familie en vrienden

Een gastenverblijf bouwen om uw eigen gasten een prettig verblijf aan te bieden naast uw eigen woning. Dit is mogelijk door middel van het plaatsen van een geïsoleerd houten gastenverblijf. Hierdoor behoudt u uw eigen ruimte maar creëert u ook één speciaal voor uw familie en/of vrienden. Daarnaast kunt u wanneer u geen gasten ontvangt de ruimte inrichten als tuinhuis of tuinkantoor.

Eigen bed & breakfast starten

Altijd al uw eigen bed & breakfast willen beginnen? Wij leveren maatwerk gastenverblijven die ingericht kunnen worden als bed & breakfast locatie. Door het plaatsen van een mooie open haard of riante buitenkeuken zorgt u ervoor dat uw gasten in alle luxe kunnen genieten van het verblijf.

Mantelzorgwoning

Een gastenverblijf is ook geschikt wanneer u ruimte dient te creëren om uw ouders, overige familieleden of eventuele vrienden in huis te nemen, bijvoorbeeld in de vorm van een mantelzorgwoning. Hierdoor behoudt u uw privacy maar heeft u ook uw naasten dichtbij.

Vergunning nodig voor een gastenverblijf?

In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig om een gastenverblijf te bouwen in uw eigen tuin. Er zijn wel een aantal regels waar de houtconstructie aan moet voldoen, bijvoorbeeld dat een bepaald maximaal percentage van uw grond bebouwd mag worden.

Gastenverblijf van hout

Wilt u graag een gastenverblijf van hout in de achtertuin laten plaatsen? Houtbouw Hiemstra Twijzel B.V. heeft al ruim 50 jaar ervaring in het bouwen van gastenverblijven, tuinhuizen en bergingen. Neem gerust contact met ons op om de diverse mogelijkheden te bespreken. Het bouwen van een maatwerk gastenverblijf is ook bij ons mogelijk. Wij denken graag met u mee met het ontwerpen en bouwen van uw ideale houtconstructie.