houtbouw-hiemstra-blog-she-shed-mancave

She shed: een mancave voor vrouwen

Al jaren worden houten garages of bergingen omgebouwd tot stoere mancaves. Een eigen plek voor mannen om te ontspannen met vrienden. Mannen delen deze mancave graag in als bar om bier te drinken, games te spelen of als ruimte om gereedschap te stallen en om te klussen. De laatste jaren zien wij ook steeds meer vraag naar een she shed. Een stijlvolle ruimte voor vrouwen om helemaal tot rust te komen, om creatief bezig te gaan met een hobby of gezellig een drankje te kunnen drinken met vriendinnen.

Waarom een she shed?

De afgelopen maanden is het sociale leven drastisch veranderd. Door het thuiswerken zitten we nu vaker 24/7 op elkaars lip wat weleens kan leiden tot spanningen binnen een huishouden. Even afstand nemen van kinderen, partner of andere familieleden is geen overbodige luxe. Een eigen she shed biedt de oplossing om meer tijd voor jezelf te nemen. Een domein voor u alleen.

Bouw uw tuinhuis om tot een she shed

Een houten tuinhuis of berging is ideaal om helemaal omgetoverd te worden tot een she shed. Heeft u al een tuinhuis tot uw beschikking? Dan is het misschien tijd om de ruimte op te leuken naar uw wensen. Bedenk wel van tevoren waarvoor u de she shed wilt gaan gebruiken. Hieronder lichten wij een aantal inrichtingsopties uit voor een she shed.

Botanische tuin

Bent u een liefhebber van planten? U kunt een she shed in zijn geheel om toveren tot een botanische tuin waar u tot rust kunt komen. Verder kunt u uw tuingereedschap opbergen of een plantenkas (kweekkasje) plaatsen om uw eigen groente of fruit te telen.

Hobby beoefenen

Heeft u een creatieve hobby? Een she shed biedt de ruimte om uw hobby uit te oefenen zoals schilderen, pottenbakken of sieraden maken. U kunt de she shed helemaal inrichten tot een creatieve ruimte (art studio): grote kasten om uw spullen in op te bergen en een stevige werkbank zijn mogelijkheden die wellicht goed van pas kunnen komen.

Borrelruimte met bar

Wilt u gezellig borrelen met uw vriendinnen? Een she shed verleent zich uitstekend als een borrelruimte voor u en uw vriendinnen. Plaats een comfortabele zitbank om zo lekker bij te kunnen praten met vriendinnen. Een (cocktail)bar of koffiebar mag dan ook niet ontbreken in uw she shed.

Fitnessruimte of mediteren

Een houten tuinhuis is ook in te richten als een fitnessruimte waar u actief bezig kunt gaan met het uitoefenen van een bepaalde sport. Zo kunt u in deze ruimte uw eigen fitnesstoestellen plaatsen, zoals een loopband of dumbells. Ook zien wij steeds vaker dat vrouwen een she shed gebruiken als meditatieruimte (yoga).

Houtbouw Hiemstra helpt u graag

Heeft u al een houten tuinhuis? Dan kunt u vandaag al aan de slag met het inrichten van uw eigen she shed. Beschikt u nog niet over een houten tuinhuis of berging? Houtbouw Hiemstra helpt u graag bij het verwezenlijken van een eigen houten constructie. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

she-shed-houtbouw-hiemstra-twijzel