blog_cover_onderhoud_tips_tuinhuizen_houtbouw_hiemstra

3 tips hoe u uw houtconstructie in het voorjaar kunt onderhouden

Door strenge maatregelen vanwege het coronavirus gaan mensen meer tijd besteden in of rondom hun tuin. Gezien het heerlijke voorjaarsweer wil iedereen aan de slag in zijn of haar tuin. Het voorjaar is een goed moment om houtconstructies, zoals tuinhuizen of schuren, een onderhoudsbeurt te geven. In onze blog geven wij u tips hoe u het beste een houtconstructie voorjaarproof kan maken.

  1. Houtolie verricht wonderen

Hout is een natuurproduct en is gevoelig voor vocht, zoals regen. Bij een overschot aan vocht kan het hout uitzetten en bij een tekort juist krimpen. De houtcellen worden langzaam maar zeker minder sterk. Met een houtolie, verkrijgbaar bij een tuincentrum, beschermt u het hout tegen vocht, houtrot en andere vormen van condensvorming.

  1. Controleren op schimmels of groene aanslag

Door te veel condensvorming kan er schimmel of groenaanslag ontstaan. Om schimmels te voorkomen is het belangrijk om regelmatig de houtconstructie te controleren. Hierbij adviseren wij u om goed te kijken of er condensvorming optreedt of lekkageplekken zijn ontstaan die mogelijk kunnen leiden tot schimmel of aanslag.

  1. Dakgoot periodiek reinigen

Heeft u een dakgoot bevestigd aan uw houtconstructie? En zijn er bomen in de buurt ervan? Vanaf het najaar is de kans groot dat de dakgoten vol met bladeren of andere vuil gaan zitten. Wij adviseren u periodiek de dakgoten te controleren en te schoonmaken. Hierdoor zal de waterafvoerbuis niet verstopt raken en wordt eventuele ellende voorkomen.

Langere levensduur realiseren

Door het hout van uw houten prieel of schuur periodiek te onderhouden kan de levensduur worden verlengd. Hierdoor heeft u langer plezier van uw houtconstructie. Daarnaast adviseert Houtbouw Hiemstra u graag persoonlijk hoe u het beste uw houten tuinhuis, overkapping of berging kunt onderhouden dan wel behandelen. Neem vandaag nog contact met ons op (telefoonnummer: 0511- 542 900).

Woca Exterior houtolie

Daarnaast adviseert Houtbouw Hiemstra Woca Exterior Oil om uw houtconstructies te beschermen tegen houtaanslag en schimmels. Deze sneldrogende houtolie op waterbasis zorgt voor een natuurlijke bescherming.