blog cover_ tuintrends 2019

De tuintrends van 2019

Elk jaar presenteert Houtbouw Hiemstra net voor de zomer de laatste tuintrends. Laat u inspireren door deze trends en kijk of er een bepaalde trend is die u aanspreekt. Hopelijk kunnen wij komende zomer lang genieten van het buitenleven. Bent u benieuwd naar de trends van 2019? In deze blog lichten wij drie tuintrends van 2019 uit.

Trend 1: Verantwoordelijke tuin

Besteedt u veel aandacht aan het milieu? Of zou u graag meer aandacht willen besteden aan duurzaamheid? Een duurzame tuin biedt uitkomst. Het komende jaar staat in het teken van duurzaam tuinieren. Hierbij is het van belang om rekening te houden met vogels en insecten. Zo kunt u gebruik maken van natuurlijke materialen en bemesting om de tuin duurzaam en gezond te houden.

duurzame_tuin

Trend 2: Pasteltinten in de tuin

Daarnaast zien wij de komende jaar veel bloemen met pasteltinten in tuinen. De beplanting heeft zachte vormen, zoals een lichtroze hortensia. Door de zachte kleuren krijgt de tuin een lief en romantisch uiterlijk. Ook bloemen in een ronde vormen zetten zorgt voor een sfeervol geheel. Ten slotte zijn tuinmeubilair en accessoires met pasteltinten een musthave.

pastel_tinten_in_de_tuin

Trend 3: Een oase van rust

In 2018 stond deze trend ook al op de agenda: een tuin waarin u heerlijk kunt relaxen. In de rustieke tuin komen veel groene planten en natuurlijke materialen terug. Hierbij kunt u denken aan bamboe of gerecyclede materialen. Meubilair van hout en steen zijn onmisbaar in deze tuin.

Een volledig onderhoudsarme (betegelde) tuin is niet meer van deze tijd: tuinieren is in 2019 helemaal hip! Naast tuinieren wordt het verbouwen van eigen groente en fruit steeds populairder.

groenten_en_fruit_verbouwen

Heeft uw tuin een flinke opfrisbeurt nodig? Met kleine aanpassingen zoals nieuwe planten of accessoires geeft u uw tuin meteen een make-over. Wellicht past één van de bovenstaande tips wel bij u en uw tuin.