houten_garage_carport

Een houten garage of carport?

Houtbouw Hiemstra ontwerpt verschillende houten garages en carports die onder andere geschikt zijn voor het stallen van gereedschap of het parkeren van de auto(’s). In onze nieuwste blog vertellen wij over de diverse mogelijkheden bij een maatwerk houten garage/carport.

1. Houten garage

Wil je je auto niet meer buiten laten staan? Met een houten garage met bijvoorbeeld kanteldeuren of openslaande deuren heeft jouw auto altijd een plafond boven het hoofd. Door de overkapping is de auto beschermd tegen alle weersomstandigheden. Zeer handig wanneer het bijvoorbeeld vriest: je hoeft dan niet meer de autoruiten te krabben.

houten_garage

2. Carport van hout

Het is mogelijk om een houten garage te combineren met een carport, natuurlijk ook van hout. Deze constructie is halfopen aan de zijkanten, waardoor de auto bij koude weersomstandigheden wel sneeuwvrij moet worden gemaakt. Het platte dak is ook geschikt om er eventueel zonnepanelen op te plaatsen. Verder kan een carport in de zomer als terrasoverkapping gebruikt worden. Een carport is bovendien in vergelijking met een houten garage voordeliger. Ten slotte heb je voor een carport geen bouwvergunning nodig, bij een houten garage in sommige gevallen wel.

houten_carport

3. Extra opbergruimte met een zolder

Ben je een grote liefhebber van klussen en heb je niet veel opbergruimte meer over voor je gereedschap? Bij Houtbouw Hiemstra is het mogelijk om een houten garage up-to-graden met een bergzolder. Met deze zolderruimte krijg je als klusser meer ruimte voor het klussen.

houten_bergzolder

Twijfel je na het lezen nog over een houten garage of carport? Bezoek onze showroomterrein of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren je graag over de diverse mogelijkheden en welke houtconstructie het beste bij jouw situatie past. Bekijk hier ons assortiment houten garages en carports.