Waarom buiten in tuin zijn gezond voor je is!

Buiten zijn is gezond voor je… Je wist het vast al, maar wij vertellen het natuurlijk nog graag een keer waarom de buitenlucht goed voor je. We leggen in dit blog 3 voordelen aan je voor, namelijk:

  1. Verbeter je geheugen door buiten te zijn
  2. Dipje? Krijg mentale energie van de natuur en de buitenlucht
  3. Natuurlijk medicijn tegen stress

1 Verbeter je geheugen door buiten te zijn

Er is minder afleiding in je tuin of prieeltje dan in de centrum van een stad of een kantoorgebouw. Doordat er minder afleiding wordt het korte termijn bevordert, omdat er minder prikkels verwerkt hoeven worden. Hierdoor komt je hersenpan tot rust.

Een studie toonde aan dat mensen, die gewandeld hadden door de natuur, op een geheugentest beter hadden gescoord dan mensen die door een drukke stad liepen. De rust en frisheid van de natuur stimuleert het geheugen meer (op een positieve manier) dan de prikkelende omgeving van de stad.

2 Dipje? Krijg mentale energie van de natuur en de buitenlucht

Krijg je niets meer gedaan? Heb je een writersblock of geen inspiratie meer? Stap dan dat suffe en muffe kantoorgebouw eens uit! Je moet, volgens wetenschappers en ons, de natuur in! Of de natuur kunnen zien, op een foto bijvoorbeeld. Maar waarom zou je een foto willen zien als je een tuinhuis als werkruimte kunt inrichten en om je heen kunt kijken naar alle natuur van je eigen tuin om je heen? Juist, een heel slim idee om je mentale energie op peil te houden!

3 Natuurlijk medicijn tegen stress

Ben jij veel buiten? Dan zal je over het algemeen minder last van stress hebben, want onderzoek toont aan dat het Cortisol niveau lager is bij een lange periode buiten zijn. Een hoger Cortisol niveau kan een indicatie zijn dat je last hebt van spanningen en stress. Dus voor iedereen met stress is het dus belangrijk om zo nu en dan een lange periode buiten te zitten. Ook in de regen kan dit natuurlijk met een mooie overkapping!

Sluit je af van de drukte en duik je tuin in

Heel leuk die voordelen aan het buiten zijn, maar hoe doe je dat nou? Wij hebben de tips:

  1. De achtertuin als je eigen gym
  2. Neem je werk mee de tuin in
  3. Lekker niksen in de tuin

1. De achtertuin als je eigen gym

Ga eens sporten in je eigen achtertuin! Neem die kettlebell, hoelahoep of springtouw in hand en laat de achtertuin eens zien dat je niet van suiker bent gemaakt. Een stevige houten schutting kan ook dienst doen om een suspension trainer aan te hangen of een houten blok kan gebruikt worden als opstapje voor balans oefeningen. Ook obstakel races zijn populairder geworden de afgelopen jaren (heeft veel weg van survival-trainingen). Zo kun je ook een tuinhuis of schuurtje in het sporten betrekken door een net aan de zijkant te hangen waar je op moet klimmen.

2. Neem het werk de tuin in

Thuiswerken wordt steeds normaler, dus maak daar gebruik van. Een foto van een paar groene plantjes is niet genoeg, want de geur van frisse lucht mist. Keer die ventilatiesystemen de rug toe en kies voor een tuinhuis of prieeltje om te werken en midden in de frisse lucht te zitten. Zo nu en dan een blik werpen op je tuin kan geen kwaad, want wanneer je vaker buiten komt kan je je vaak beter concentreren en werk je efficiënter. Je baas zal die productiviteit zeker niet afkeuren!

3. Doe lekker niks in je tuin

Schuif het ligbed in het zonlicht of onder de overkapping wanneer het regenachtig weer is. Schenk een wijntje of een verfrissend drankje in en ga heerlijk liggen. Is het nog wat te koud, dan mag een kacheltje of vuur korf niet ontbreken. Geniet van de natuur, die je gewoon in je achtertuin vindt!

Maak je tuin compleet met een tuinhuis of prieeltje

De tuin maak je natuurlijk compleet met een mooie houtbouw constructie van Houtbouw Hiemstra. Bekijk ons assortiment prieeltjes, tuinhuisjes, schuren, garages, overkappingen of maatwerk producten en kies vandaag nog jouw nieuwe aanwinst voor de tuin. Neem contact op voor al onze mogelijkheden. Jouw tuin verdient het en jij ook!