De trends van 2017 voor in de tuin

Het weer weet nog niet helemaal welke kant het op wil, het ene moment vriest het en het andere moment dooit het. Van schaatsen of spelen in de sneeuw komt er dus ook niet veel van of je moet er echt snel bij zijn. Wij verlangen wel weer naar het groene gras, lammetjes in de wei en zingende vogeltjes… en daarom laten we er geen gras over groeien: We presenteren in dit blog de 4 tuintrends van 2017!

Trend 1: De onderhoudsarme tuin met duurzame houtbouw

De onderhoudsarme tuin wordt ieder jaar populairder, want we willen ook eens kunnen genieten in plaats van alleen maar te werken. Het werk laten we op kantoor en het chillen kan kan beginnen. Wie wil dat nou niet? Heerlijk onderuit in de ligstoel genieten van een glaasje wijn met het uitzicht op jouw onderhoudsarme tuin.

WOCA-olie geeft je langer plezier van tuinhuisje en prieeltjes

Die ligstoel staat natuurlijk onder een mooie houten overkapping of op de patio van een duurzaam tuinhuis. Houtbouw Hiemstra maakt namelijk gebruik van duurzaam hout dat weinig onderhoud nodig heeft. Met WOCA exterior onderhoudsolie verlengd u de houdbaarheid van uw tuinhuis of prieeltje telkens met minimaal 4 tot 5 jaar. Dus na 4 jaar weer een laagje onderhoudsolie en u kunt er weer jaren van genieten.

Bodembedekkers voor een groene en onderhoudsvrije tuin

Naast duurzame houtbouw kunt u ook kiezen voor beplanting die het hele jaar door plezier geeft voor weinig tot geen onderhoud. Zo is siergras prachtig in moderne tuinen en daarnaast een goede bodembedekker. Een onderhoudsarme tuin die volledig uit bestrating bestaat willen we liever ook niet. Wel het plezier van groen, maar niet het gedoe ervan!

Tip: Planten zoals de Persicaria amplexicaulis, Helenium en de Sedum ‘Matrona’ zijn na een jaar zelfvoorzienend en vergen dan veel minder onderhoud. Daarnaast helpen houtsnippers op de bodem de groei van onkruid tegen te gaan.

Trend 2: Puur natuur in je tuin

Je tuin is in de meeste gevallen aangelegd en dus door mensen aangepast, puur natuur is anders. Alhoewel, dat kunnen we tegenwoordig ook heel goed nabootsen. Producten als natuursteen, klinkers en hout maken het plaatje van puur natuur in uw tuin steeds mooier. Daarnaast kan de aankleding met accessoires ook veel doen voor het uiteindelijke resultaat.

Houtbouw geïnspireerd door de natuur

Tref je het nou! Houtbouw Hiemstra maakt mooie prieeltjes, bergingen en schuurtjes die ook van puur natuur hout zijn gemaakt. Daarnaast zijn onze houtbouw constructies volledig naar uw wens te ontwerpen en produceren. Samen met ons maken wij uw favoriete tuinhuisje geïnspireerd op de natuur.

Minder structuur en ongepolijst: Laat de natuur zijn gang maar gaan!

De puurheid van de natuur, zonder ordening, willen we ook steeds meer in onze eigen tuin terug zien. Het gebruik van natuurlijke materialen benadrukt die natuurlijke sfeer in de tuin nog meer. Zo maak je in de tuin met een gevlochten afscheiding van wilgentakken: wel zelf gemaakt, maar geïnspireerd op de natuur.

Trend 3: Energie krijgen van je eigen tuin

De één krijgt letterlijk de kriebels van groene handen en de ander fleurt helemaal op bij de gedachte hier aan. Het kweken van eigen groente en fruit was al een trend, maar zet ook nog door in 2017 (én 2018, 2019, etc.). Zo zie steeds vaker potjes met kruiden in de natuur. Hang ze eens aan de muur; zo maak je de tuin nog groener en is het plukken ook makkelijker!

Tuinieren met een handige berging voor je tuingereedschappen

We willen steeds meer weten over ons eten en beginnen met onze eigen moestuintjes. Hier komt zeker wat bij kijken en heb je ook zeker de nodige gereedschappen voor nodig. Een houten berging is dan ontzettend handig om jouw tuingereedschappen in te bewaren. Zo kan de kruiwagen hier overdekt staan, maar kun je ook een oppottafel neerzetten.

Meer promotie en belangstelling voor DIY-tuinen

We hebben niet alleen steeds meer interesse in groente en fruit kweken voor eigen consumptie, het wordt ook steeds meer gepromoot. Zo is De Levende Tuin hier een voorbeeld van. Het is een initiatief dat meer bewustzijn wil creëren rondom de natuur; en de natuur in jouw tuin. Groen nodigt uit tot buitenspelen, is goed voor de gezondheid en goed voor het milieu. Wist je dat als je alle tuinen bij elkaar optelt een gebied hebt dat 10x groter is dan De Hoge Veluwe?

Dus op ons advies (een dokter zal ons ook vast beamen): Maak je tuin groen en geniet er van!

Trend 4: Op vakantie in je eigen tuin

Waarom op vakantie gaan als je ook heerlijk kunt genieten van je eigen tuin? Vooruit, het is hier niet altijd mooi weer, maar ook in avonden en weekend mag je toch wel het gevoel hebben dat het vakantie is. De wereldtuin (of vakantietuin) kenmerkt zich door aardse, vrolijke kleurtjes en terracotta die je doet denken aan verre oorden.

Een vakantiegevoel door gekleurde tuinhuisjes en prieeltjes

Houtbouwconstructies kunnen je al gauw doen denken dat je op vakantie bent. Zo kunnen heldere frisse kleuren je aan die mooie vakantie in Zweden herinneren en warme roodtinten aan Afrika. Of maak een Mexicaanse tuin met kussens van printjes en sombrero’s aan de wand.

Daarnaast is de beplanting ook van invloed op uw vakantiegevoel. Bamboe, varens en een bananenplant brengt u in tropische sferen en grote cactussen laat u een siësta of fiesta ervaren. Kortom: zo’n vakantie in je eigen klinkt zo gek nog niet!

Wil je ook de nieuwste houtbouw trends in jouw tuin?

Wij maken ons alweer op voor het voorjaar en spenderen heel wat tijd af in onze bouwplaats om ook dit jaar weer mooie prieeltjes, handige schuurtjes en ruime tuinhuisjes te kunnen plaatsen. Ben je na het lezen van deze blog verliefd geworden op één van onze mooie houtbouw projecten? Wacht dan niet af, maar neem direct contact met ons op of kom langs in onze outdoor showroom!