Kies voor Houtbouw Hiemstra voor het bouwen van houtbouwconstructies

Waarom u kiest voor Houtbouw Hiemstra voor de beste houtbouwconstructies, zoals tuinhuisjes, garages en paardenstallen.

Houtbouw Hiemstra heeft al meer dan 40 jaar ervaring en kennis van houtbouwconstructies

Sinds 1973 worden er door Houtbouw Hiemstra al houtbouwconstructies naar wens voor haar klanten gebouwd. Al die jaren van ervaring, kennis en ontwikkeling in technieken en materialen zorgen ervoor dat Houtbouw Hiemstra elke houtbouw wens, van prieeltje tot garage en van paardenstal tot grote houten schuren, aan kan en volledig verzorgt: van ontwerp tot plaatsing!

Bij Houtbouw Hiemstra kunnen we maatwerkoplossingen bieden voor uw houtbouw wensen

We gaan van enkele standaardelementen uit, maar wanneer dit gewenst is kunnen we alles op maat en naar wens produceren en leveren. Zo werken we met een standaard fundering die bestaat uit hardhouten ringbalken verankerd aan hardhouten palen van ongeveer 1.25 meter. Ook worden onze modellen volledig geschroefd en kunnen deze gedemonteerd worden. Door onze werkwijze is het dan ook mogelijk om door u (met onze hulp) ontworpen maatwerk constructies te produceren en plaatsen.

Houtbouwconstructies worden in eigen beheer gemaakt

Elke situatie is weer anders en vraagt om passende oplossingen. Door onze kennis, ervaring en eigen houtbouw fabriek kunnen wij ook maatwerk kunnen leveren. De optimale indeling, zoals de plaatsing van ramen en deuren, kan samen met de klant worden vormgegeven en wordt daarna in onze eigen fabriek gemaakt. Hierna kunnen we de elementen als prefab onderdelen in elkaar zetten op gewenste plaats.

Toppers zijn het! Prachtige overkapping en schuur gemaakt voor ons. Super tevreden over het vakwerk en de service.

Deskundig advies in het ontwerpen, produceren en plaatsen van houtbouwconstructies

Wij begeleiden u vanaf het ontwerp tot en met de plaatsing. Dat wil zeggen, wanneer u vragen heeft dan kunnen wij gedurende het hele proces te woord staan, maar daar stopt het niet! Na de plaatsing van uw nieuwe houtbouw-aanwinst adviseren wij u ook in het goed onderhouden van uw houtbouwconstructie en zijn wij ook beschikbaar voor vragen van uw kant. Ook wanneer u zelf besluit de houtbouwconstructie van prefab onderdelen te plaatsen kunnen wij u altijd begeleiden of uw vragen beantwoorden.

Houtbouw Hiemstra helpt met de aanvraag van de bouwvergunning

Het aanvragen van een bouwvergunning is niet altijd nodig, maar wanneer het wel nodig is helpen wij u graag. Door onze jarenlange ervaring in houtbouwconstructies kunnen wij u ook bijstaan in het papierwerk, zoals aanvraag voor een bouwvergunning. We hebben zo vaak met dit bijltje gehakt dat we u kosteloos kunnen ondersteunen bij de aanvraag van een vergunning bij uw gemeente (elke gemeente!). Houdt er wel rekening mee dat de wachttijd voor aanvragen van een bouwvergunning toch wel zo’n 6 tot 8 weken kan duren.

Elke dag genieten we van de schuur. Inmiddels zelf ingericht met praktijkruimte en werkplaats met zolder.

Duurzame kwaliteit staat voorop bij de houtbouwconstructies van Houtbouw Hiemstra

Duurzaamheid in onze materialen staat voorop, want u moet zo lang mogelijk kunnen genieten van uw houtbouwconstructie. Alle materialen zijn van een zeer hoge kwaliteit, van fundering tot dak, dus ook het hang- en sluitwerk. Ook zit er standaard windverband in de wanden, zodat de constructies volledig stabiel is en op zijn plaats blijft staan. Daarnaast werken wij met houtolieën en houtverf die het hout beschermen tegen weersinvloeden (water, water en nog eens water, en wind, zon etc.), insecten en houtrotwerkende schimmels.

Kortom, Houtbouw Hiemstra ontzorgt of betrekt (afhankelijk van uw wensen) u volledig bij het ontwerpen, produceren en plaatsen van de houtbouwconstructie die op de lege plaats in uw tuin komt te staan!

Neem contact met ons op door te bellen naar  0511 – 54 29 00 of het contactformulier in te vullen.