Tuinhuisje of prieeltje inrichten? Kies jouw stijl!

Er zijn veel mogelijkheden voor de inrichting van een tuinhuisje of prieeltje. Ook jouw tuinhuisje verdient een leuke inrichting, het kan zelfs je tweede woonkamer zijn. Of zelfs je kantoor of hobbyruimte. Wij hebben een paar leuke voorbeelden voor jou uitgezocht.

123

Modern design voor tuinhuis als thuiskantoor

Een tuinhuisje is zeker een geschikte plek om in te werken. In het tuinhuisje ben je wél afgeschermd van de drukte in je huis en is het vaak ook makkelijker om te kunnen concentreren op je werkzaamheden. In de woonkamer of studiekamer dwaalt je blik bijvoorbeeld snel af naar die hoop was die er nog ligt of je gezinsleden die om aandacht vragen.

Thuiswerken

Een tuinhuisje heeft de gemakken van thuiswerken, maar niet de nadelen van thuiswerken. Je werkt eigenlijk niet thuis, maar in de tuin: in je tuinhuisje. Wil je een tuinhuisje als kantoor gebruiken dan is het verstandig deze goed te isoleren, maar natuurlijk ook functioneel en prettig in te richten. In de afbeelding hierboven is een redelijk modern tuinhuisje te zien en een strakke, witte kantoorinrichting. Een omgeving die clean is werkt het prettigst. Ons advies is ook om een inrichting in het tuinhuisje licht te houden.

231

Romantische hobbyruimte in een prieeltje of tuinhuis

Natuurlijk kun je ook het tuinhuisje of prieeltje in de tuin claimen voor het uitvoeren van je (creatieve) hobby’s. Ben je een fervent schrijver, kunstenaar of speur jij het internet af voor allemaal DIY om ze daarna uit te voeren? Dan is het toch heerlijk om je terug te trekken in je eigen gezellige, ietwat romantisch aangeklede tuinhuisje!

Tuinhuisje als gezellige hobbyruimte

Een hobbyruimte kan eenvoudig gezellig aangekleed worden met meubelen die wat gedateerd zijn of tweedehands. Hobbyisten die wel van een uitdaging houden kunnen verschillende meubels refurbishen of opknappen met een likje verf. Zo maak je met weinig middelen en een klein budget al snel een gezellige hobbyruimte. Richt het in zoals op de afbeeldingen hierboven en je verlaat jouw tuinhuisje nooit meer!

231

Het groene tuinhuisje

Heb je groene vingers? Ben je altijd in weer en wind buiten bezig? In een tuinhuisje heb je geen last van de wind blijf je ook nog eens droog. Een tuinhuisje is zo in te richten dat het als een kweekruimte voor je plantjes kan dienen. Zo kun je kiezen voor het kweken van schaduwrijke planten of planten die meer zon nodig hebben. Ook bij Houtbouw Hiemstra is het mogelijk om meer glaswerk in tuinhuisjes te plaatsen.

Ben je wat duurzamer en groener ingesteld dan is er nog meer mogelijk, zoals zonnepanelen, eigen (regen)watertoevoer etc. Ook wanneer het winter is kan jij dan al je planten verzorgen of groenten en fruit drogen. Zo heb jij altijd een (extra) groene kamer!

De volgende keer bedenk jij je wel een tweede keer om weer buiten in regen te staan, terwijl in jouw groene tuinhuisje aan de slag kunt gaan.

132

Een tuinhuis als tweede woonkamer of gastenverblijf

Een tuinhuisje kan voor meer dan alleen het opbergen van gereedschap en tuinmeubelen dienen. Bied je gasten een unieke overnachting in het tuinhuisje in de tuin. Een romantische of bohemien inrichting laat ze slapen als nooit te voren. Ook kan je van je tuinhuisje een extra woonkamer maken en genieten van dit verlengstuk van je woonkamer, terwijl je dichter bij de natuur zit.

Wat je ook kiest om met je tuinhuis of prieeltje te gaan doen, maar 1 ding is het belangrijkste: geniet ervan!

213

Heb je na het lezen van dit artikel nou ontzettend zin gekregen in een prieeltje of tuinhuisje in je tuin? Neem dan contact met ons op en we gaan kijken wat we voor jou kunnen betekenen!