Terug naar houten onderhoud

Verduurzaamd hout

Als nieuwe generatie verduurzaamd hout is verduurzaming met Kemwood ACQ21 de eerste keus. Hiermee wordt dezelfde effectiviteit bereikt als bij eerdere generaties van verduurzamingsmiddelen ( zoals CFK, CDC EN CC), nu echter zonder Chroom of Arseen.

Kemwood ACQ21 is geschikt voor dragende , bijv. dakbalken, vloerbalken, balkons, spanten, kolommen en niet-dragende bouwconstructies als bijv. dakbeschot, geveltimmerwerk. Ook vochtige ruimten en woon- en verblijfsruimten vormen geen enkel probleem.

★ Kemwood ACQ21 is de oplossing voor overal waar een langdurige bescherming tegen houtrotwerkende schimmels en insecten een prioriteit is.

Langdurige bescherming met Kemwood ACQ21

Kemwood ACQ21 is een vooruitstrevend verduurzamingmiddel op basis van koper en quat en geeft daarmee een langdurige bescherming tegen houtrotwerkende schimmels en insecten. Hout verduurzaamd met Kemwood ACQ21 mag worden toegepast in de risicoklassen 1, 2, 3, en 4 volgens EN 335-1.

Kemwood is ook geschikt voor vochtige ruimtes

Kemwood ACQ21 is geschikt voor dragende, bijv. dakbalken, vloerbalken, balkons, spanten, kolommen en niet-dragende bouwconstructies als bijv. dakbeschot, geveltimmerwerk. Ook vochtige ruimten en woon- en verblijfsruimten vormen geen enkel probleem. Meer toepassingen kunnen zijn; grond-, weg- en waterbouw zoals bruggen, steigers, damwand en geluidswanden.

Nabehandeling van geïmpregneerd hout met Kemwood ACQ21 kan zonder problemen worden verlijmd en/of met alle gangbare verfsystemen afgewerkt worden.

Waarom gebruiken wij verduurzaamd hout?

Houtbouw Hiemstra maakt gebruik van verduurzaamd hout, zodat u zo lang mogelijk van uw tuinhuisje, schuur of prieeltje gebruik kunt maken en hier van kunt genieten. De reden dat wij hout gebruiken dat verduurzaamd is, is omdat hout dat niet verduurzaamd is vatbaarder is voor aantasting van schimmels, micro-organismen en insecten. Daarnaast wordt niet-verduurzaamd hout snel aangetast, door bijvoorbeeld schimmel, of verrot wanneer het in contact komt met grond en water.

Verduurzaamd hout: Kemwood ACQ21

Het verduurzamingsmiddel dat Houtbouw Hiemstra gebruikt voor houtbouw is Kemwood ACQ21. Dit is een nieuwe generatie verduurzaamd hout, met dezelfde eigenschappen als eerdere generaties, zoals CFK, CDC EN CC), maar nu zonder Chroom of Arseen. Dit hout is perfect voor houtbouw buitenshuis, maar ook voor grotere projecten zoals rond-, weg- en waterbouw zoals bruggen, steigers, damwand en geluidswanden. Enkele eigenschappen van ons verduurzaamd hout zijn:

  • De zekerheid van een lange gebruiksduur in een breed scala van toepassingen, de exacte duur hangt echter af van de houtsoort
  • Het is schoon en heeft geen nadelige effecten op het milieu, het kan veilig worden gebruikt
  • Het is goed te gebruiken in groente- of siertuin. Er is geen risico van beschadiging van de planten of van opname van verduurzamingsmiddelen uit het hout
  • Het veroorzaakt geen gezondheidsrisico’s voor mensen of dieren, dit is aangetoond in zowel laboratorium- als experimenteel onderzoek

Meer weten of verduurzaamd hout? Lees hier de meest gestelde vragen over verduurzaamd hout of neem contact met ons op. Benieuwd wat wij kunnen ontwerpen, bouwen of plaatsen met verduurzaamd hout? Bekijk hierboven ons aanbod of neem contact op samen met ons een houtbouw project te ontwerpen.