Maatwerk voor in de tuin van Houtbouw Hiemstra Twijzel

Maatwerk voor in de tuin van Houtbouw Hiemstra Twijzel

Houtbouw Hiemstra Twijzel maakt mooie zomers nog aangenamer. Met een solide tuinhuis of overkapping is het in de eigen tuin volop genieten. Dromen worden werkelijkheid met het vakmanschap van dé houtbouwspecialist uit Twijzel.

De houtbouwconstructies van Houtbouw Hiemstra Twijzel zijn buitengewoon goed en onderscheidend. Alle projecten worden als maatwerk gemaakt. ‘Dat is ús kracht’, vertelt eigenaar Geert van der Velde. Hij luistert naar de ideeën en biedt oplossingen die tot op de centimeter nauwkeurig ingevuld kunnen worden.

Het aanbod is vele malen groter

De modellen op de website en op het showterrein in Twijzel zijn de inspiratie. Het aanbod is echter vele malen groter. Alle bouwsels zijn solide en hebben een lange levensduur. Het gebruikte hout is geïmpregneerd en met speciale olie blijft een tuinhuis of schuur tot in lengte van jaren een rijk bezit. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, want ook in weer en wind moet een tuinkantoor, overkapping of paardenstal lang meegaan. Het gebruikte hout is gecertificeerd en afkomstig uit productiebossen.

Van dertien in een dozijn is geen sprake. Alle wensen komen aan bod. De vaklieden maken in de timmerwerkplaats de prefab-onderdelen klaar. Na plaatsing is het een pronkstuk bij huis. Vaak in een dag is zo’n klus gereed. Voorbeelden vertellen hoe Houtbouw Hiemstra met raad en daad helpt: ‘Wy wolle graach meitinke en adfys jaan.’

Tuinkamer Houtigehage

De tuinkamer bij de woning biedt de familie Westgeest in Houtigehage vrijwel het hele jaar een ultiem buitengevoel. De glazen schuifwanden kunnen open als het mooi zomers weer is en blijven dicht om in het vroege voorjaar of late najaar beschutting te geven. De oversteek van het dak heeft een dubbele functie: het blijft in de tuinkamer droog en er is zonwering.

De hardhouten palen en liggers bieden garantie voor een solide constructie van de tuinkamer met afmetingen van 4 meter bij 6 meter. Voor de dakconstructie is Houtbouw Hiemstra uitgekomen op metalen dakpan-profielplaat. Dit is lichter van gewicht dan dakpannen en ook goedkoper. Voor Peter Westgeest is het ‘nei dikke tefredenheid’.

De tuinkamer van de familie Westgeest in Houtigehage

Atelier in tuin Smilde

Het atelier in zijn tuin in Smilde is een eigen ontwerp van beeldend kunstenaar Henk Rusman. ‘Na het eerste gesprek voelde het meteen goed. Er werd dadelijk meegedacht hoe het constructief uitgevoerd kon worden.’ Bijzonder is het lessenaarsdak dat vanwege de isolerende werking is voorzien van trapeziumplaten. ‘Alles verliep zonder problemen’, vertelt Rusman. ‘Met een tevreden gevoel konden wij de verdere afwerking realiseren.

Overkapping bij water Burdaard

Voor hun plek aan het water in Burdaard hebben Sije van der Woude en Ida de Jonge ‘onze woonkamer in de zomer’ gekregen van Houtbouw Hiemstra. De overkapping is een stevige constructie met hardhouten palen. Deze kan een storm hebben.

‘Degelijke bouw’, vertelt Ida de Jonge, ‘deze overkapping kan jaren mee.’ Zij is zeer te spreken over het meedenken door de vakmensen van Houtbouw Hiemstra. De overkapping van 3,50 bij 7 meter is voorzien van bitumineuze dakbedekking en de gevels zijn gemaakt met Zweeds rabathout. ‘Deze overkapping levert ons veel genoegen op zomerse dagen en nachten.’

De overkapping van Sije van der Woude en Ida de Jonge in Burdaard.