Doe het zelf: een tuinhuis maken

Doe het zelf: een tuinhuis maken!

Wanneer je een grote tuin hebt, is het een leuk idee om een tuinhuis neer te zetten. Deze kun je helemaal zelf maken of je koopt een kant-en-klaar model. Zelf een tuinhuis maken geeft je de vrijheid om het ontwerp en het formaat te bepalen. Daarnaast zet je zelf een creatie neer wat je met je eigen handen hebt gebouwd. Zorg ten eerste voor een goede fundering en constructie. Je wilt natuurlijk wel dat het tuinhuis lang overeind blijft. Daarnaast is veiligheid erg belangrijk. Ook kun je nadenken over welke materialen je wilt gaan gebruiken voor je tuinhuis. Kies voor duurzame materialen die weerbestendig zijn zodat je tuinhuis lang meegaat. Ben je klaar? Je kunt dan grasmatten kopen om een leuke achterom te maken waar je ook buiten kunt genieten van het weer. Lees er hier meer over!

Je tuinhuisje ontwerpen zoals jij dat wil

Je kunt je tuinhuis zo uitgebreid maken als je zelf wil. Je kunt hier ramen aan toevoegen en het tuinhuisje in een kleur schilderen die jij mooi vindt. Een andere oplossing voor een tuinhuis is een blokhut. Je bespaart dan vaak een hoop tijd met het zelf bouwen van je tuinhuis. Toch kan het voor sommige interessant zijn om zelf aan de slag te gaan met het tuinhuisje. Je kunt een tuinhuisje gebruiken om een gezellige zithoek te creëren of het kan dienen als extra opbergruimte. Zo zet je de barbecue, kampeerspullen, fietsen of scooters veilig neer in het tuinhuisje. Om er zeker van te zijn dat er geen regenwater bij je spullen kan komen kun je extra’s toevoegen aan het tuinhuisje zoals dakbedekking of dakgoten.

Zorg voor de juiste afmetingen

Tuinhuisjes komen in diverse afmetingen en kleuren. Het is raadzaam om vooraf de tuin op te meten. Aan de hand van deze afmetingen kun je kijken welk formaat het beste past in jouw tuin. Het zou zonde zijn als het tuinhuisje veel te groot is. Hiermee wordt een deel van je mooie tuin in beslag genomen. Een te klein tuinhuisje is een grote tuin is ook niet altijd mooi. Voorkom dus teleurstelling en zorg voor goede afmetingen. Je kunt beter een kleiner tuinhuisje kiezen en dan met graszoden een mooie grasmat aanleggen, zodat je ook nog wat groen hebt. Hoe groot mag je tuinhuis zijn? De grootste afmetingen voor een tuinhuis of bijgebouw zijn 40 vierkante meter voor de oppervlakte en 3,5 meter voor de hoogte. Als het dichtbij het hoofdgebouw staat, moet het mogelijk lager zijn. Vervolgens kijk je welk model en welke kleuren je mooi vindt staan in de tuin. Op basis daarvan kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw nieuw tuinhuisje. Een tuinhuisje voegt sfeer toe aan de tuin en zorgt voor een beschut plekje op hete of regenachtige dagen.

De extra toevoegingen aan je tuinhuis

Je kunt een tuinhuisje helemaal afmaken door deze te voorzien van een goede vloer. De toevoeging van een ventilatierooster zorgt ervoor dat er altijd voldoende frisse lucht het tuinhuisje in kan komen. Verder kun je kiezen voor een dakgoot of dakbedekking. Zo loopt het regenwater goed weg en verklein je de kans dat de spullen die in het tuinhuis staan nat worden. Door de ruime keuze uit diverse tuinhuisjes vind je altijd wel een passend model. Kies bij voorkeur voor geïmpregneerde materialen. Hiermee zijn ze vrijwel waterdicht en blijven schimmels zoveel mogelijk op afstand. Dat maakt dat de tuinhuisjes weerbestendig zijn.