Onmisbare accessoires voor je kat in een houten woonomgeving

Onmisbare accessoires voor je kat in een houten woonomgeving

Of je nu een interieur hebt met de mooiste houten meubelstukken, een houten schutting in de tuin hebt staan of een waanzinnige gevel van houten panelen hebt. In alle gevallen weet je maar al te goed dat het materiaal kwetsbaar kan zijn voor beschadigingen. En vooral als het gaat om een wat zachtere houtsoort, kan het zomaar zo zijn dat je de nagels van je kat hierin kunt gaan zien. Niet zo gek dus dat je er maar al te graag alles aan doet om de staat van het hout optimaal te kunnen houden. In dit blog geven we je een paar handige tips.

De nageltjes kunnen goed bij worden gehouden met een katten krabton

Je weet het misschien maar al te goed. De nagels van je kat kunnen natuurlijk aardig wat schade aanrichten aan het interieur of aan de woning. Daarom is het hebben van de nodige tools waar je kat de nagels aan kan krabben, meer dan gewenst. Denk daarbij aan het kopen van een katten krabton. Maar zet ook zeker een paar krabpalen neer op verschillende plekken in huis. Hierdoor voorkom je dat de kat los kan gaan op het meubilair van hout. En dat is natuurlijk waar het allemaal om gaat.

Een schoon en fris interieur door een kattenbak ik de bijkeuken te zetten

En wil je de hele dag door de bank, het vloerkleed en de planten bi jou in huis schoon en vrij van bacteriën houden? Dan is het een goed idee om de kattenbak altijd in een aparte ruimte te zetten. Denk daarbij aan ruimtes zoals de gang of de bijkeuken. Hierdoor blijft het leefgedeelte altijd vrij van nare geurtjes en het schoonmaken van de kattenbak heb je in een mum van tijd gedaan. En dat komt het leefcomfort alleen maar ten goede.

Zorg ervoor dat je kat in de loop van de dag genoeg kan bewegen

Het krabben van de nagels kan een teken zijn dat je kat zich verveelt. Het is daarom enorm belangrijk dat je er alles aan doet om dat te voorkomen. Investeer dus altijd in genoeg speeltjes waar je kat lekker mee kan ravotten. Of zorg ervoor dat je tuin goed omheind is, zodat je harige beste vriend buiten rond kan rennen. Je merkt hierdoor vast en zeker dat je kat vele malen gelukkiger is en met een grote glimlach bij je aan komt lopen.