Gietvloeren zijn de perfecte basis voor jouw interieur

Gietvloeren zijn de perfecte basis voor jouw interieur

Wanneer je begint met het inrichten van een huis en dan letterlijk vanaf het begin, dan is het uitzoeken van de vloer misschien wel het belangrijkste onderdeel. De vloer vormt namelijk de basis, vanuit waar je uiteindelijk verder gaat werken met raambekleding, meubels en uiteindelijk woonaccessoires. Toch zien we dat lang niet iedereen de enorme toegevoegde waarde van de juiste vloer inziet. Als we het hebben over een vloer die eigenlijk binnen ieder interieur de perfecte basis vormt, dan is dat wel een gietvloer. Waarom, dat vertellen we je uiteraard ook. Want laten we eerlijk zijn, gietvloeren werden tot jaren geleden toch vooral geassocieerd met bedrijfshallen?

Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van veel andere type vloeren, zoals PVC en laminaat. Allereerst is een gietvloer zeer onderhoudsvriendelijk. Door de naadloze afwerking is er geen sprake van vuilophoping of moeilijk bereikbare hoekjes waar stof en bacteriën zich kunnen nestelen. Met een simpele dweilbeurt en af en toe stofzuigen, is het onderhoud gietvloer dus minimaal en houd jij je gietvloer moeiteloos schoon. Daarnaast is een gietvloer duurzaam en slijtvast. Het materiaal is bestand tegen intensief gebruik en zal dus zonder problemen de komende jaren mooi blijven. Ideaal dus voor gezinnen met jonge kinderen en huisdieren of kantoren.

Stijlvol

Naast de praktische voordelen, is een gietvloer ook direct een absolute eyecatcher. Natuurlijk is het niet aan te raden om voor een felle kleur te gaan, maar zorgt juist een subtiele kleur er in combinatie met de strakke afwerking voor, dat de ruimte en in dit geval je interieur er direct heel anders uitziet. Daarbij hebben deze vloeren ook het voordeel dat ze echt in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waardoor je dus altijd wel een kleur kunt vinden die past bij de stijl van jouw interieur. Zo kun je zelfs kiezen voor een bepaald patroon, mocht je een effen kleur wat te saai vinden. Vooral bij bedrijven zien we vaak dat er wordt gekozen voor een logo of andere vorm om de huisstijl nog beter naar voren te laten komen.

Comfortabel en praktisch

Dat een vloer mooi moet zijn en moet passen binnen het interieur, dat is natuurlijk logisch, maar daarnaast is het ook belangrijk dat de vloer praktisch en comfortabel is. Gelukkig zijn dit nu net twee aspecten waarin deze vloer uitblinkt. Allereerst is de vloer supercomfortabel. De meeste mensen die namelijk voor een gietvloer gaan, kiezen ook direct voor vloerverwarming. Dit heeft als voordeel dat het huis gelijkmatig verwarmt wordt en de warmte een stuk langer blijft hangen. Niet alleen voelt dit een stuk fijner aan, maar zorgt het er ook voor dat je energiekosten lager zijn en je dus goed bezig bent voor het milieu. Vanuit praktisch oogpunt is het vooral het schoonmaakgedeelte dat deze vloeren zo populair maakt. Een gietvloer heeft namelijk geen naden of kieren, waardoor je dus niet bang hoeft te zijn dat vuil zich gemakkelijk kan ophopen. Reden genoeg dus om voor een gietvloer te kiezen.

Gietvloeren zijn de perfecte basis voor jouw interieur