Waardevol maatwerk bij huis van jubilerend Houtbouw Hiemstra Twijzel

Waardevol maatwerk bij huis van jubilerend Houtbouw Hiemstra Twijzel

Houtbouw Hiemstra Twijzel maakt een tuinhuis, prieel of overkapping buitengewoon goed. Met vakmanschap en maatwerk levert het jubilerende bedrijf bijzondere creaties. Zo wordt het eigen erf of tuin nog mooier.

Vakmensen en maatwerk

Genieten van mooie zomers in de eigen tuin is met een prieel of veranda van Houtbouw Hiemstra in Twijzel een nog groter plezier. Dan kan de barbecue al snel aan en is het tot laat in de avond buiten behaaglijk. Anderen hebben een prachtige schuur voor hun hobby of een tuinkantoor voor hun werk. Zoveel mensen, zoveel wensen. De vaklieden van Houtbouw Hiemstra helpen met raad en daad. ‘Wy wolle graach meitinke en adfys jaan’, zegt Geert van der Velde. Hij helpt met praktische zaken, maakt schetsen en komt langs om een en ander goed op te meten.

Bijzondere houtconstructies

Voor alle projecten geldt maatwerk. ‘Dat is ús kracht’, vertelt Van der Velde. Hij luistert naar de ideeën en biedt oplossingen die tot op de centimeter nauwkeurig ingevuld kunnen worden. Zo is er voor ieder erf een passend ontwerp. Soms gaat het om bijzondere houtconstructies of zoekt een architect een mooie aanvulling bij een oude boerderij. Van dertien in een dozijn is geen sprake. Alle zaken komen aan bod, zoals de helling van het dak, de keuze van materialen en de plaats van deuren en ramen. Ook het aanvragen van een bouwvergunning wordt zo nodig geregeld. Daarna gaan de vaklieden aan de slag in de timmerwerkplaats. Als de prefab-onderdelen klaar zijn, wordt het een pronkstuk bij huis. Vaak in een dag is zo’n klus gereed.

Gecertificeerd hout

Alleen het beste hout wordt verwerkt. Want kwaliteit staat hoog in het vaandel. Ook in weer en wind moet een tuinkantoor, overkapping of paardenstal lang meegaan. Het hout is gecertificeerd en afkomstig uit productiebossen. Het naaldhout is van bomen die vlakbij de poolcirkel in Scandinavië heel langzaam hebben gegroeid, goed te zien aan de fijne nerfstructuur.

Vijftigjarig jubileum

Zo oud als een boom mag worden voor het hout, zo jong is Houtbouw Hiemstra Twijzel, dat dit jaar het vijftigjarig jubileum viert. De houtbouwspecialist is een begrip als het gaat om houten garages, tuinhuizen, prieeltjes of paardenboxen en schuren. Teade Hiemstra legde in 1973 de basis voor het bedrijf. Sinds 1993 deelt schoonzoon Geert van der Velde alle opgedane kennis en ervaring met klanten.

Houtconstructies met een lange levensduur

Houten bergingen en garages zijn al een halve eeuw voor veel mensen waardevol. Het aanbod is echter veel groter. De 25 houten modellen op het showterrein in Twijzel en de website zijn de inspiratie. Voor alles geldt dat de bouwsels solide moeten zijn met een lange levensduur. Het hout is geïmpregneerd en met speciale olie blijft een tuinhuis of schuur tot in lengte van jaren een rijk bezit. Er is tien jaar garantie, maar ook daarna is er zorg. In de computer is uitgebreide documentatie aanwezig van alle gemaakte bouwwerken in heel het land. ‘Wy wolle dat it goed is.’