Zo kies jij de perfecte houten schuur voor het stallen van je scooter

Zo kies jij de perfecte houten schuur voor het stallen van je scooter

Heb jij een scooter en wil je deze in de wintermaanden niet alleen overdekt, maar ook veilig kunnen stallen? Dan is een houten schuur de perfecte oplossing. Vooral wanneer je scooter anders normaalgesproken altijd buiten staat en je ook in de bergen weinig tot geen ruimte hebt. Door een houten schuur in je tuin te laten plaatsen, zul je merken dat je een stuk meer ruimte overhoudt. Toch kan het een flinke opgave zijn om de juiste houten schuur te vinden. Uiteraard hoef je niet van A tot en met Z zelfs een ontwerp te bedenken, maar is het wel belangrijk goed te kijken naar de wensen. Hierbij kun je denken aan het formaat, maar ook of je schuur geïsoleerd moet worden ja of nee. Stel je gaat je scooter verzekeren via Alpina, dan kan het zijn dat de verzekeraar bepaalde eisen stelt op het moment dat je schade wilt claim van bijvoorbeeld diefstal. Om te kunnen bepalen welke schuur je uiteindelijk kiest, hebben we een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Formaat

De grootte van de schuur is een belangrijke factor om te overwegen bij het opslaan van een scooter. Zorg ervoor dat de schuur groot genoeg is om je scooter comfortabel te kunnen stallen en nog ruimte over te houden voor eventuele andere spullen. Meet de afmetingen van je scooter op en zorg dat de schuur minimaal deze afmetingen heeft. Kijk ook of je bijvoorbeeld in de wintermaanden je tuinset en kussens wilt kunnen opbergen. Is dit het geval, dan is het wellicht handig voor een wat grotere schuur te gaan, mits dit natuurlijk allemaal past.

Materiaal

Houten schuren zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende houtsoorten. Hierbij kun je denken aan vuren, maar ook douglashout is erg populair. Aan iedere houtsoort hangt natuurlijk ook een ander prijskaartje. Toch is het wel belangrijk om te kiezen voor een houtsoort die goed is bestand tegen de weersinvloeden tijdens de koude herfst- en wintermaanden. Je zit er niet op te wachten dat je schuur al na enkele jaren is beschadigd of nog erger, al aan vervanging toe is. Uiteraard is de keuze voor het juiste materiaal één, maar ook het onderhoud speelt een belangrijke rol. Zorg dat je de buitenkant schoon houdt en tijdig voorziet van een nieuwe laag verf of beits, zodat vocht en andere zaken geen kans hebben om het hout aan te tasten.

Isolatie

Stel je hebt net een prachtige nieuwe scooter of brommer aangeschaft en daarbij ook een brommerverzekering afgesloten. Dan is het wel zo fijn dat je brommer tijdens de koude maanden van het jaar niet alleen overdekt staat, maar dat ook de temperatuur in de schuur niet te ver daalt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een temperatuur van 10 graden of kouder niet bepaald bevorderlijk is voor de kwaliteit van de accu. Sterker nog, de kans op een lege accu is dan aanzienlijk. Tevens zorgt isolatie er ook voor dat het niet vochtig wordt in de schuur, waardoor je nog veel meer dan alleen je brommer of scooter kunt opbergen.

standaard berging met overkapping
Houten garage met opbergruimte