Van traditioneel tot modern: De veelzijdigheid van zijwaartse houten garagedeuren

Van traditioneel tot modern: De veelzijdigheid van zijwaartse houten garagedeuren

Van moderne villa’s tot aan historische herenhuizen, houten garagedeuren hebben een prominente plek ingenomen in het design van beide type woningen. Dankzij de voortdurende evolutie van technologie en design, kunnen houten zijwaartse garagedeuren aangepast worden aan zowel de moderne esthetiek van splinternieuwe villa’s als de traditionele stijl van monumentale woningen.

Moderne uitstraling houten zijwaartse garagedeuren

Stel je eens voor… een strakke, wit gestuukte woning met een warme houten garagedeur die een aantrekkelijke entree biedt. Zijwaartse houten garagedeuren bij dit soort woningen hebben veelal een ‘clean’ uitstraling door houten latten verticaal op de deur te plaatsen. In gesloten stand zijn er hierdoor geen naden zichtbaar, dit resulteert in een strak geheel. Vrijwel iedere houtsoort kan gebruikt worden voor de houten garagedeuren, waardoor bewoners vrij zijn om te bepalen welke houtsoort zij willen.

Zijwaartse houten garagedeuren in klassieke stijl

Tegenover de strakke moderne villa’s hebben we klassieke woningen waar eigenaren veelal op zoek zijn naar een houten garagedeur die qua stijl matcht met de stijl van de woning. Bij monumentale panden is het zelfs een vereiste om het originele aanzicht te behouden, waardoor een nieuwe garagedeur vrijwel identiek moet zijn aan de traditionele garagedeur. Omdat hout een bewerkelijk product is, kunnen er splinternieuwe garagedeuren gemaakt worden met een traditioneel design. Kenmerken van traditionele garagedeuren zijn onder andere het gebruik van paneel- en raamverdelingen, sierlijsten, een slaglat en neutje.

Zijwaartse houten garagedeur of een garagedeur die naar boven toe opent?

In situaties waarbij de hoogte van het plafond beperkt is, kan een zijwaartse houten garagedeur een praktische keuze zijn. Dit komt doordat deze geen verticale ruimte inneemt bij het openen en sluiten, in tegenstelling tot een houten sectionaaldeur die naar boven toe opent. Bovendien bieden zijwaartse houten garagedeuren een esthetisch voordeel: de verticale latten verbergen de secties van de deur wanneer deze gesloten zijn, waardoor een strakke en naadloze uitstraling ontstaat. Dit in tegenstelling tot sectionaaldeuren, waarbij de secties vaak zichtbaar blijven. Een ander praktisch aspect van zijwaartse houten garagedeuren is dat de garagedeur slechts gedeeltelijk geopend hoeft te worden wanneer men te voet de garage wil betreden of verlaten.

Veelzijdigheid voor iedere stijl

Kortom, zowel bij strakke moderne villa’s als bij klassieke herenhuizen kunnen zijwaartse garagedeuren of openslaande garagedeuren. een uniek karakter toevoegen. Dankzij de voortdurende evolutie van technologie en design kan er een garagedeur volledig op maat gemaakt gecreëerd worden zodat ze perfect aansluiten bij de stijl van de woning.

Houten garagedeur