Zo kun je het hele jaar van je tuin genieten

Zo kun je het hele jaar van je tuin genieten

Heb jij een heerlijke voor- of achtertuin en wil je hier het hele jaar van kunnen genieten? Dat is begrijpelijk! Hoe fijn zou het zijn om ook in de winter op de veranda te zitten, met planten om je heen die goed tegen de kou kunnen? Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je van de zomer tot en met de winter heerlijk kunt genieten van de buitenlucht. Lees snel verder!

Seizoensgebonden bloemen en planten

Bloemen en planten bepalen voor een groot deel de sfeer van onze tuin. Als je ook in het najaar wilt genieten van je tuin, raden we sterk aan om planten te kiezen die gedurende de verschillende seizoenen bloeien. Denk bijvoorbeeld aan krokussen in de lente, kleurrijke bloemen in de zomer, herfstbladeren in de herfst en wintergroen in de winter. Zo heb je het hele jaar prachtige planten in je tuin staan. Heb je groene vingers? Overweeg dan om een kas te bouwen voor het kweken van wintergroenten, zoals boerenkool en wortels!

De ideale zithoek

Als je het hele jaar wilt genieten van je tuin is het natuurlijk wel belangrijk dat je een lekkere zithoek hebt. Denk aan lekkere banken of stoelen en een bijbehorende tafel. Het is aan te raden om deze zithoek te overdekken met een overkapping, zodat je zelfs tijdens onstuimig weer droog zit. De overkapping zorgt in de zomer weer voor een fijne bron van schaduw en koelte. Vul je zithoek met kussens, dekens en een warmtebron voor tijdens de koudere maanden. Creëer sfeer met mooie kaarsen of lantaarns. Zo wil je gegarandeerd in je tuin blijven zitten!

Zorg voor warmtebronnen

Warmtebronnen zijn erg belangrijke toevoegingen voor in de tuin. Ze zorgen ervoor dat je tijdens de koude maanden kunt genieten van je buitenruimte, maar ook op koelere zomer- of lenteavonden komen warmtebronnen van pas. Investeer dus wat geld in terrasverwarming of een vuurplaats. Niet alleen zorgt het ervoor dat je comfortabel bent, ook draagt het bij aan de sfeer in je tuin! Win-win, dus.

Het gehele jaar genieten

Kortom, door je tuin te optimaliseren kun je het gehele jaar genieten van deze plek. Plant bloemen en planten die goed samen gaan met de verschillende seizoenen, creëer de zithoek van je dromen en investeer in een aantal goede warmtebronnen. Dus, of het nu zomer is of winter, jij bent vast in de tuin te vinden!