Op maat gemaakte houten fietsenschuur

Op maat gemaakte houten fietsenschuur

Een houten fietsenschuur is zeer praktisch. Door het plaatsen van een fietsenschuur of -overkapping kunt u langer genieten van uw (elektrische) fiets of motorvoertuig. Door uw tweewieler een droge plek te geven gaan ze langer mee en wordt roestvorming voorkomen. Ook zullen uw voertuigen beter beschermd zijn tegen diefstal, bijvoorbeeld door een slot te plaatsen op de berging of de fietsen beter uit het zicht te houden.

Wat is een fietsenberging?

Een fietsenberging is zoals de naam al zegt een speciale opbergruimte voor (elektrische) fietsen of scooters. Vrijwel elke tweewieler kunt u kwijt in een berging, ook een bakfiets of motoren, mits de berging groot genoeg is qua afmeting. Deze fietsenschuur kan van hout, metaal of kunststof worden gemaakt. Door het plaatsen van een berging of overkapping staat uw fiets veilig én droog. Eventueel biedt de fietsenberging ook opbergruimte voor andere spullen, bijvoorbeeld tuingereedschap of (tuin)meubelen.

Hoe groot moet een fietsenschuur zijn?

Wanneer u enkel een fiets wilt bergen, is een breedte van 1,25 meter voldoende. Wilt u bijvoorbeeld drie fietsen in de berging plaatsen? Dan adviseren wij een breedte van minimaal 1,75 meter. Kortom: 25 centimeter per fiets telt u er dan bij. Voor een motor of scooter adviseren wij 50 centimeter tussen de aangedreven voertuigen.

Vergunning nodig voor een fietsenhok?

Sinds 1 januari 2003 hoeft u geen bouwvergunning meer aan te vragen bij de gemeente voor het plaatsen van een fietsenschuur in de achtertuin. Voor een fietsenhok in de voortuin is wel een bouwvergunning nodig. Dit omvat een “lichte” procedure waarbij getoetst wordt op het bestemmingplan, welstandsnormen en de constructieve veiligheid.

Houten fietsenschuren

Bent u overtuigd om een houten fietsenschuur te laten bouwen en plaatsen? Wij bouwen een fietsenstalling die aan al uw wensen voldoet – u bepaalt namelijk zelf hoe hoog, breed en van welk type hout de fietsenberging moet worden gemaakt. Ook het plaatsen van de houtenconstructie kunnen wij uit handen nemen, bijvoorbeeld in de tuin of naast de oprit van uw woning.

Fietsenberging op maat

Heeft u een (elektrische) fiets in huis of zelfs meerdere exemplaren binnen het gezin? Dan wilt u deze kostbare fietsen natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Bij Houtbouw Hiemstra Twijzel B.V. bent u aan het juiste adres als het gaat om een fietsenberging. Wij kunnen deze leveren voor elk type fiets. Wij adviseren u graag over het ontwikkelen van een fietsenberging op maat. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te spreken.