Het belang van goede isolatie van je blokhut

Het belang van goede isolatie van je blokhut

We worden ons er steeds meer van bewust, dat we met elkaar iets moeten doen aan de uitstoot en dus het milieu. Dit zit hem in kleine dingen, zoals het juist scheiden van afval, een keer vaker de fiets pakken in plaats van onze auto. Zelf kunnen we dus met zelfs een paar kleine verandering al een hele hoop doen aan een schoner milieu. Wil je het drastisch aanpakken? Denk er dan eens over na om je huis te isoleren. Dit zorgt niet alleen voor een stuk minder uitstoot, maar scheelt je ook flink op je energierekening. Hetzelfde geldt voor je blokhut. Het is natuurlijk ontzettend zonde, dat jij hier alleen tijdens de warme zomermaanden van kunt genieten. Door je blokhut te isoleren, zal je merken dat je hier een stuk meer plezier van hebt.

Comfort

Een blokhut wordt voor velen gezien als praktisch object in de tuin. Het wordt vaak gebruikt voor de opslag van allerlei verschillende spullen, zoals onze fiets, tuingereedschap en kussens. Toch biedt een tuinhuis of blokhut zoveel meer dan dat. Ze zijn namelijk ook bij uitstek geschikt om een prachtige extra zitruimte van te maken. Een echte mancave of simpelweg een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen. Comfort is dan enorm belangrijk, want laten we eerlijk zijn. Een blokhut die niet gezellig en ook niet warm is, daar ga je voor je plezier niet zitten. Door je blokhut te isoleren, zorg je ervoor dat in de zomer de warmte buiten de deur blijft en in de winter de warmte juist binnen blijft. Je blokhut, is overigens net als bij je autoverzekering bij aanschaf van een nieuwe radio gewoon meeverzekerd. Twijfels? Check het dan bij je verzekeraar.

Duurzaam

Niet alleen zorgt een geïsoleerde blokhut of tuinhuisje voor een stuk meer comfort, het is ook een stuk duurzamer. Niet alleen doordat je simpelweg een stuk meer energie nodig hebt om het geheel tijdens de wintermaanden warm te houden, maar ook omdat de kwaliteit van het materiaal een stuk langer in goede staat blijft. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je blokhut wordt blootgesteld aan kou en vocht, dat dit op ten duur de kwaliteit van het hout niet ten goede komt. Door je blokhut te isoleren, zorgt het isolatiemateriaal ook voor een vochtafstotende werking.

Subsidie

Waar je voor het isoleren van je woning recht hebt op subsidie, geldt dit voor je blokhut niet. Toch kan het zich lonen je blokhut te isoleren. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij je blokhut ombouwt tot thuiskantoor en je hier dagelijks 8 uur zit, een aangename temperatuur wel zo fijn is. Wanneer je dan het warmteverlies met tot wel 40% kunt reduceren, kun je je voorstellen, dat je dit aanzienlijk scheelt op je energierekening. Niet voor niets is het isoleren van zowel ons huis als blokhut, geen uitgave, maar een echte investering. Een investering verdient zichzelf op lange termijn weer terug en dat is exact wat er ook nu gebeurt. Door te besparen op je energierekening, is het isoleren van je blokhut zeker de overweging waard.

Houten tuinhuis of blokhut laten isoleren